
Stilla hungern med detta läckra recept på pannstekt kyckling och ugnsrostade rotfrukter som bjuder på en härlig smakupplevelse. Vi marinerar kyckling i medelhavskryddor medan rödbeta, morot och sötpotatis sköter sig själva i ugnen. Sedan serverar vi kvällens middag med vitlöksdoftande tzatziki.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller: Ägg)
2 st
Rödbeta
4 g
Medelhavets Pärla
1 st
Gurka
300 g
Kycklingbröstfilé
75 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
450 g
Sötpotatis
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Lök
1 st
Morot
1 st
Bladpersilja
½ tsk
Salt till grönsaker
¼ tsk
Salt till kött
¼ tsk
Salt till marinad
2 msk
Olja till marinad
¼ tsk
Salt till dressing

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär rödbeta och morot (oskalad) i 3 cm breda stavar.
Skär sötpotatis (oskalad) och lök i 2 cm breda klyftor.

Placera lök, rödbeta och morot på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper. Placera sötpotatis på andra sidan plåten.
Blanda med en skvätt olivolja, Mamas favorit, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.
TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt.

Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka persilja. Riv gurka och pressa ur så mycket vätska som möjligt i en ren handduk.
Lägg din hand på kycklingfilén och använd en vass kniv för att försiktigt skära den i två tunna filéer på längden på en separat skärbräda.
Blanda Medelhavets Pärla, salt och olivolja i en medelstor skål. Vänd kyckling i marinad.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av rotfrukternas tillagningstid.
Stek kyckling i 3–5 min per sida, eller tills brynt och genomstekt.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Blanda yoghurt, vitlök, gurka, persilja, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Lägg upp rostade rotfrukter och kyckling på tallrikar.
Ringla över tzatziki.