Skip to main content
Pannstekt medelhavskyckling

Pannstekt medelhavskyckling

med rostade rotfrukter och tzatziki

Stilla hungern med detta läckra recept på pannstekt kyckling och ugnsrostade rotfrukter som bjuder på en härlig smakupplevelse. Vi marinerar kyckling i medelhavskryddor medan rödbeta, morot och sötpotatis sköter sig själva i ugnen. Sedan serverar vi kvällens middag med vitlöksdoftande tzatziki.

Taggar:
Under 650 kcal
Glutenfri
Allergener:
Ägg
Mjölk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller: Ägg)

2 st

Rödbeta

4 g

Medelhavets Pärla

1 st

Gurka

300 g

Kycklingbröstfilé

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

450 g

Sötpotatis

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Lök

1 st

Morot

1 st

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till kött

¼ tsk

Salt till marinad

2 msk

Olja till marinad

¼ tsk

Salt till dressing

Näringsvärden

Energi (kJ)2564 kJ
Energi (kcal)613 kcal
Fett20.8 g
varav mättat5.6 g
Kolhydrater58.3 g
varav socker18.8 g
Kostfiber8 g
Protein44.6 g
Salt3.8 g
Potassium197.9 mg
Calcium23.8 mg
Iron0.9 mg

Instruktioner

Förbered rotfrukter
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär rödbeta och morot (oskalad) i 3 cm breda stavar.

Skär sötpotatis (oskalad) och lök i 2 cm breda klyftor.

Rosta grönsaker
2

Placera lök, rödbeta och morot på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper. Placera sötpotatis på andra sidan plåten.

Blanda med en skvätt olivolja, Mamas favorit, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.

TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt.

Marinera kyckling
3

Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka persilja. Riv gurka och pressa ur så mycket vätska som möjligt i en ren handduk.

Lägg din hand på kycklingfilén och använd en vass kniv för att försiktigt skära den i två tunna filéer på längden på en separat skärbräda.

Blanda Medelhavets Pärla, salt och olivolja i en medelstor skål. Vänd kyckling i marinad.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Stek kyckling
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av rotfrukternas tillagningstid.

Stek kyckling i 3–5 min per sida, eller tills brynt och genomstekt.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Blanda tzatziki
5

Blanda yoghurt, vitlök, gurka, persilja, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp rostade rotfrukter och kyckling på tallrikar.

Ringla över tzatziki.