
Kombinationen torsk, citrusfrukt, smör och dill är en säker vinnare, så vi vågar nästan lova att denna goda fiskrätt kommer att uppskattas av hela familjen. Medan den brynta torsken sjuder i citrusfrukt- och smörsåsen ugnsrostar vi broccoli och krossad potatis, som sedan toppas med gräddfil, syltad schalottenlök och dill. Smaklig måltid!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Citrusfrukt
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
250 g
Broccoli
400 g
Småpotatis
1 st
Dill
250 g
Torsk
(Innehåller: Fisk)
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
4 g
Buljong
(Innehåller: Selleri)
1 st
Lök
60 g
Salladsmix
150 g
Kungsräkor
(Innehåller: Kräftdjur)
½ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till grönsaker
½ tsk
Socker till inläggning
1 msk
Vatten till inläggning
½ dl
Vatten till sås
1 msk
Smör till sås

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och placera potatis på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper.
Krossa den lätt med en gaffel och vänd sedan tillsammans med en generös skvätt olivolja och salt. Ställ åt sidan.

Skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.
Placera broccoli på andra sidan av plåten. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta potatis och broccoli i ugnen i 10–12 min, eller tills mjuka och gyllene.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Halvera schalottenlök och skär den i tunna skivor.
Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och en nypa salt i en liten skål.
Vänd schalottenlök i lagen och ställ skålen åt sidan. Häll av lagen innan servering.
Skölj salladsmix.

Halvera citrusfrukt.
Finhacka dill.
Blanda vatten, buljong, en generös skvätt citrusfruktsaft och hälften av dillen i en liten skål.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt räkor och krydda med salt. Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.
TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med en nypa salt och peppar.
Stek fisk i 2–3 min på ena sidan. Vänd och tillsätt citrusfruktbuljong och smör. Tillaga i ytterligare 2–3 min, eller tills genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Lägg upp krossad potatis, fisk, räkor, broccoli och salladsmix på tallrikar.
Toppa potatis med en klick gräddfil, syltad schalottenlök och resterande dill.
Toppa fisk med citrusfruktsås.