Skip to main content
Stekt torsk i citrussmörsås med räkor

Stekt torsk i citrussmörsås med räkor

med krossad potatis och syltad rödlök

Kombinationen torsk, citrusfrukt, smör och dill är en säker vinnare, så vi vågar nästan lova att denna goda fiskrätt kommer att uppskattas av hela familjen. Medan den brynta torsken sjuder i citrusfrukt- och smörsåsen ugnsrostar vi broccoli och krossad potatis, som sedan toppas med gräddfil, syltad schalottenlök och dill. Smaklig måltid!

Taggar:
Barnvänlig
Laga mig först
Proteinrik
Max 50g kolhydrater
Under 650 kcal
Allergener:
Mjölk
Fisk
Sulfiter
Selleri
Kräftdjur

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citrusfrukt

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

250 g

Broccoli

400 g

Småpotatis

1 st

Dill

250 g

Torsk

(Innehåller: Fisk)

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

4 g

Buljong

(Innehåller: Selleri)

1 st

Lök

60 g

Salladsmix

150 g

Kungsräkor

(Innehåller: Kräftdjur)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till grönsaker

½ tsk

Socker till inläggning

1 msk

Vatten till inläggning

½ dl

Vatten till sås

1 msk

Smör till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)2154 kJ
Energi (kcal)515 kcal
Fett15 g
varav mättat7.3 g
Kolhydrater41.9 g
varav socker8 g
Kostfiber9.1 g
Protein43.4 g
Kolesterol78 mg
Salt4.4 g
Potassium456.4 mg
Calcium87.8 mg
Iron1.3 mg

Instruktioner

Koka potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och placera potatis på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper.

Krossa den lätt med en gaffel och vänd sedan tillsammans med en generös skvätt olivolja och salt. Ställ åt sidan.

Rosta potatis och broccoli
2

Skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.

Placera broccoli på andra sidan av plåten. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta potatis och broccoli i ugnen i 10–12 min, eller tills mjuka och gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Sylta schalottenlök
3

Halvera schalottenlök och skär den i tunna skivor.

Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och en nypa salt i en liten skål.

Vänd schalottenlök i lagen och ställ skålen åt sidan. Häll av lagen innan servering.

Skölj salladsmix.

Blanda buljong och stek räkor
4

Halvera citrusfrukt.

Finhacka dill.

Blanda vatten, buljong, en generös skvätt citrusfruktsaft och hälften av dillen i en liten skål.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Tillsätt räkor och krydda med salt. Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. 

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Stek fisk
5

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med en nypa salt och peppar.

Stek fisk i 2–3 min på ena sidan. Vänd och tillsätt citrusfruktbuljong och smör. Tillaga i ytterligare 2–3 min, eller tills genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp krossad potatis, fisk, räkor, broccoli och salladsmix på tallrikar.

Toppa potatis med en klick gräddfil, syltad schalottenlök och resterande dill.

Toppa fisk med citrusfruktsås.