Skip to main content
Sallad med tranbärs- och pinejnötsvänd getost
Sallad med tranbärs- och pinejnötsvänd getost

Sallad med tranbärs- och pinejnötsvänd getost

med surdegskrutonger och rostade rotfrukter

Kvällens middag blir en matig sallad med rostade rotfrukter, hemmagjorda surdegskrutonger och en smakrik honung- och senapsdressing. Toppingen på getost vänd i tranbär, pinjenötter och gräslök blir pricken över i.

Taggar:
Vegetarisk
Under 650 kcal
Allergener:
Mjölk
Sulfiter
Ägg
Senap
Råg
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Morot

1 st

Äpple

2 st

Rödbeta

100 g

Getost

(Innehåller: Mjölk)

10 g

Pumpakärnor

(Kan innehålla spår av: Spelt, Råg, Vete, Sesam, Kamut, Korn, Jordnötter, Havre, Nötter, Gluten)

1 st

Citrusfrukt

1 st

Bladpersilja

100 g

Salladsmix

10 g

Pinjenötter

(Kan innehålla spår av: Gluten, Nötter, Sesam, Havre, Spelt, Jordnötter, Råg, Korn, Vete)

20 g

Tranbär

(Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter, Jordnötter)

1 st

Gräslök

40 g

Honung- & senapsdressing

(Innehåller: Sulfiter, Ägg, Senap)

2 st

Surdegsbullar

(Innehåller: Råg, Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Sesam)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till grönsaker

Näringsvärden

Energi (kJ)2547 kJ
Energi (kcal)609 kcal
Fett21.5 g
varav mättat9.7 g
Kolhydrater78.1 g
varav socker35.9 g
Protein21.9 g
Salt2.5 g

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Tärna morot och rödbeta (oskalade) i 2 cm stora bitar. 

Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 15–25 min, eller tills mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Förbered getost
2

Under tiden, hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. 

Rosta pinjenötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan och låt svalna.

Finhacka tranbär, gräslök och pinjenötter och blanda dem i en djup tallrik.

Ta ut getost från dess föpackning och dela i skivor.

Vänd getostskivor i bär- och nötblandningen. Ställ åt sidan på en tallrik.

Rosta krutonger
3

Skär bröd i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja och en nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen i 8–10 min, eller tills krutongerna är gyllene och krispiga. 

Förbered råvaror
4

Under tiden, halvera, kärna ur och grovhacka äpple.

Skölj salladsmix.

Halvera citrusfrukt.

Grovhacka persiljeblad.

Blanda sallad
5

Blanda rostade rotfrukter, äpple, salladsmix, krutonger, persilja och pumpakärnor med honung- och senapsdressing och en skvätt citrusfruktsaft i en stor skål.

Servera
6

Lägg upp sallad i djupa tallrikar.

Toppa med getost.