Mexikansk tacosallad på nötfärs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexikansk tacosallad på nötfärs

Mexikansk tacosallad på nötfärs

med krispiga tortillas och cajunmajonnäs

Ikväll går den kulinariska resan till Mexico, och ni kan se fream emot att snart få njuta av en stor skål med en massa gott. Vad sägs om kryddig nötfärs, krispiga tortillachips, sallad, tomater med rödlök och lime, och en spicy cajunmajonnäs?

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Senap
Ägg
Gluten
Vete
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

250

Nötfärs

50

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

5

Tex-Mex

½

Lime

1

Sallad

2

Tomat

1

Rödlök

2

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Morot

4

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

4

Panamat

Ingår inte i din leverans

2

Olivolja (steg 1)

¼

Salt (steg 2)

¼

Salt (steg 3)

1

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)830 kcal
Energi (kJ)3472 kJ
Fett52.8 g
varav mättat10.8 g
Kolhydrater48.9 g
varav socker21.5 g
Protein35.2 g
Salt3.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Rivjärn
Stekpanna

Instruktioner

Förbered tortillas
1

Blanda Panamat, olivolja [2 msk | 4 msk] och en nypa salt i en stor skål. 

Skär tortillas i 2 cm stora bitar och rör ner dem i oljan.

Placera tortillabitar på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper och ställ åt sidan, redo att gräddas. 

Gör tomatsallad
2

Riv morot (oskalad) grovt.

Finhacka rödlök. 

Tärna tomat i 2 cm stora bitar. 

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Blanda tomat, rödlök, en skvätt limejuice och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en medelstor skål. Ställ åt sidan. 

Stek kött
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek nötfärs, Tex-Mex, hälften av Ay Cajun-ba och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 4-5 min, eller tills brynt.

Rör i morot när färsen har stekts.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Värm tortillas
4

Under tiden, grädda tortillas i 4-5 min, tills gyllene.

Grovhacka sallad.

TIPS: Tortillas blir krispigare när de svalnar.

Blanda cajunmajonnäs
5

Blanda majonnäs, en skvätt limejuice, resterande Ay Cajun-ba, vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa peppar i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp sallad, köttfärs, tomatsallad och tortillachips i skålar.

Ringla cajunmajonnäs över köttet.