Mexikanska fisktacos på kolja
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexikanska fisktacos på kolja

Mexikanska fisktacos på kolja

med rödkålsslaw och pico de gallo

Taco tisdag eller taco fredag? Du bestämmer! Vi steker kolja, som blixtsnabbt får du den perfekta tacosmaken av vår Tex-Mex kryddblandning. Vi rör ihop en fantastisk pico de gallo med tomat, rödlök och lime, och så blandar vi ihop en krispig rödkålsslaw med morot och majonnäs. Vi bygger våra mexikanska fisktacos med rödkålsslaw, kolja och pico de gallo.

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Fisk
Gluten
Vete
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250

Kolja

(Innehåller Fisk)

8

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Lime

75

Rödkål, förskuren

2

Tomat

1

Rödlök

5

Tex-Mex

25

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1

Morot

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 2)

¼

Salt (steg 3)

2

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)798 kcal
Energi (kJ)3340 kJ
Fett35.2 g
varav mättat4.7 g
Kolhydrater72.7 g
varav socker12.6 g
Protein41.9 g
Salt3.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Förbered lime och morot
1

Sätt på ugnen på 220°C/200°C varmluft (om du inte har en mikrovågsugn).

Riv morot (oskalad) grovt.

Skär lime i klyftor. 

Blanda rödkålsslaw
2

Blanda morot, rödkål, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk], en nypa peppar, majonnäs och en skvätt limejuice i en medelstor skål. 

Förbered pico de gallo
3

Tärna tomat i 1 cm stora bitar.

Finhacka rödlök.

Blanda tomat, rödlök, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk], limejuice [1/2 msk I 1 msk] och olivolja [2 msk I 4 msk] i en skål.

Stek fisk
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda den med Tex-Mex och en nypa salt och peppar.

Stek fisk i 2-3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Värm tortillas
5

Under tiden, värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.

Servera
6

Dela fisk i stora strimlor med en gaffel.

Fyll tortillas med rödkålsslaw, fisk och pico de gallo.