Inhalera de mustiga aromerna av en svensk klassiker som fått sig en exotisk ansiktslyftning. Den brynta kycklingen kommer på en bädd med underbart vackert basmati vildris som får ditt kulinariska hjärta att att smälta.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Röd paprika
200
Matlagningsgrädde
1
Morot
300
Kycklingbröstfilé
4
Kycklingbuljong
100
Basmati vildris
½
Zucchini
½
Rödlök
1
Gräslök
2.5
Vatten
Smör
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp kallt vatten* (se ingredienslistan), basmati vildris och en nypa salt* i en kastrull. Sänk till låg värme och låt koka under lock i 10 min. Ta kastrullen av värme och låt vila under lock 12 min, eller tills riset är mjukt. Tips: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skär zucchini [1/2 st, 2 pers] i 2 cm breda halvmånar. Skär rödlök [1/2 st, 2 pers] i 2 cm tjocka klyftor. Dela morot i 1 cm tjocka stavar. Skiva paprika. Finhacka gräslök.
Placera zucchini, rödlök, morot och paprika på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med salt* och peppar*. Rör om och sprid grönsakerna jämnt över plåten. Rosta i ugnen tills möra, 25-30 min.
Hetta upp en klick smör* med en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingfiléer i 6-7 min per sida, eller tills genomstekta. Krydda med en nypa salt* och peppar*. För över kycklingfiléerna till en tallrik och täck så de håller sig varma. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Sänk till medelvärme. Häll matlagningsgrädde och buljong i stekpannan. Tillsätt generöst med malen peppar* efter smak och värm upp under omrörning i 3-4 min. Rör i gräslök och krydda med en nypa salt*.
Fördela riset och de rostade grönsakerna. Lägg sedan upp kycklingfiléerna som du toppar med krämig pepparsås.