topBanner
Kycklingfilé med krämig pepparsås

Kycklingfilé med krämig pepparsås

och rostade grönsaker

Inhalera de mustiga aromerna av en svensk klassiker som fått sig en exotisk ansiktslyftning. Den brynta kycklingen kommer på en bädd med underbart vackert basmati vildris som får ditt kulinariska hjärta att att smälta.

Taggar:Under 600 kcal
Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

100 g

Basmati vildris

½ st

Zucchini

½ st

Rödlök

1 st

Morot

1 st

Röd paprika

1 påse

Gräslök

2 st

Kycklingbröstfilé

200 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

4 g

Kycklingbuljong

Ingår inte i din leverans

250 ml

Vatten*

Smör*

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2437 kJ
Energi (kcal)583 kcal
Fett20 g
varav mättat11 g
Kolhydrater55 g
varav socker14 g
Protein45 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.

Koka upp kallt vatten* (se ingredienslistan), basmati vildris och en nypa salt* i en kastrull. Sänk till låg värme och låt koka under lock i 10 min.

Ta kastrullen av värme och låt vila under lock 12 min, eller tills riset är mjukt.

Tips: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Skär zucchini [1/2 st, 2 pers] i 2 cm breda halvmånar.

Skär rödlök [1/2 st, 2 pers] i 2 cm tjocka klyftor.

Dela morot i 1 cm tjocka stavar.

Skiva paprika.

Finhacka gräslök.

3

Placera zucchini, rödlök, morot och paprika på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med salt* och peppar*.

Rör om och sprid grönsakerna jämnt över plåten. Rosta i ugnen tills möra, 25-30 min.

4

Hetta upp en klick smör* med en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingfiléer i 6-7 min per sida, eller tills genomstekta. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

För över kycklingfiléerna till en tallrik och täck så de håller sig varma.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

5

Sänk till medelvärme. Häll matlagningsgrädde och buljong i stekpannan.

Tillsätt generöst med malen peppar* efter smak och värm upp under omrörning i 3-4 min.

Rör i gräslök och krydda med en nypa salt*.

6

Fördela riset och de rostade grönsakerna. Lägg sedan upp kycklingfiléerna som du toppar med krämig pepparsås.