Krämig kikärtscurry
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig kikärtscurry

Krämig kikärtscurry

med cashewris och morot- och gurksallad

Ikväll lagar vi en spännande kikärtscurry med massor av härliga ingredienser. Den goda currysåsen innehåller kikärtor, kokosmjölk och massor av ljuvliga kryddor. Spännande tillbehör är knaprigt cashewris med mynta och koriander, och en fräsch morot- och gurksallad med lime.

Taggar:
Vegetarisk
Glutenfri
Allergener:
Nötter
Senap
Selleri
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

150

Basmatiris

1

Mynta & koriander

20

Cashewnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Jordnötter, Sesam)

250

Kokosmjölk

4

Milda Mahal

1

Kikärtor

1

Lök

20

Gul currypasta

(Innehåller Senap)

4

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

50

Aprikoschutney

(Innehåller Senap)

1

Morot

1

Gurka

1

Lime

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

½

Smör (steg 1)

½

Salt (steg 1)

1

Olivolja (steg 5)

¼

Salt (steg 4)

2

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)917 kcal
Energi (kJ)3836 kJ
Fett46.1 g
varav mättat26.3 g
Kolhydrater98 g
varav socker21 g
Protein19.9 g
Salt4.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Grovhacka cashewnötter. Hetta upp i en medelstor kastrull på medelvärme. Rosta cashewnötter i 1-2 min, tills gyllene. 

Tillsätt smör [1/2 msk I 1 msk] och låt det smälta.

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Under tiden, finhacka lök.

Skär lime i klyftor.

Skölj kikärtor i kallt vatten.

Plocka och finhacka mynta och koriander.

Blanda yoghurt, hälften av koriandern och hälften av myntan i en liten skål. Krydda med en nypa salt och peppar och ställ åt sidan. 

Stek lök
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelvärme.

Stek lök under omrörning tills mjuk, 4-5 min.

Rör i currypasta, grönsaksbuljong och Milda Mahal, och sjud i 1-2 min, eller tills väldoftande.

Tillsätt kikärtor
4

Rör i kokosmjölk, kikärtor och vatten [2 msk | 4 msk] i stekpannan, och sjud tills något reducerat, 4-5 min. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], limejuice [1/4 msk | 1/2 msk] och en nypa peppar.

Förbered ris och sallad
5

Under tiden, skala morot och gurka i långa band med en potatisskalare. Blanda morot, gurka, limejuice [1 msk I 2 msk], olivolja [1 msk I 2 msk], en nypa salt i en skål.

Precis innan servering, rör i resterande koriander och resterande mynta i kastrullen med ris, och rör om med en gaffel.

Servera
6

Lägg upp cashewris i skålar.

Toppa med krämig kikärtscurry.

Servera med sallad, aprikoschutney och koriander- och myntayoghurt.