
Skriker barnen efter köttbullar? Överraska dem med deras favorit i ny förklädnad. Ikväll glaserar vi nämligen köttbullar i en underbar glaze med honung, ingefära och soja. Vi serverar våra honungs- och sojaglaserade köttbullar med fluffigt vitlöksris och en knaprig coleslaw med rödkål, gurka och morot.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
250
Nötfärs
25
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
25
Honung- & ingefärsdressing
(Innehåller: Senap)
150
Rödkål, förskuren
150
Jasminris
1
Morot
1
Vitlöksklyfta
½
Lime
1
Gurka
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 1)
½
Olivolja (steg 1)
¼
Salt (steg 2)
¼
Salt (steg 4)
1
Vatten (steg 5)
½
Vetemjöl (steg 5)

Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme.
Fräs vitlök i 1-2 min, tills väldoftande.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

Under tiden, blanda nötfärs och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.
Rulla färsen till köttbullar (4 per person) och placera dem på en tallrik.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek köttbullar i 10-12 min, eller tills de är genomstekta och har fin stekyta, vänd då och då. Sänk till medelvärme när de är brynta.
Lägg över färdiga köttbullar till en tallrik.
VIKTIGT: Köttbullar är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Under tiden, riv morot (oskalad).
Skär gurka i 1 cm tunna stavar.
Halvera lime [½ st, 2P].
Blanda rödkål, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och en skvätt limejuice i en medelstor skål. Massera kålen i 30 sek, och ställ åt sidan.
Rör i gurka och morot precis innan servering.

Vispa ihop vatten [1 dl | 2 dl] och vetemjöl [1/2 msk | 1 msk] i en liten skål.
Torka försiktigt ur stekpannan och hetta upp den på medelhög värme.
Rör i honungs- och ingefärsdressing [1/2 paket, 2P], sojasås och mjölmix, och sjud i 1-2 min, tills glazen har tjocknat.
Lägg tillbaka köttbullar i stekpannan och se till att de täckts i glaze.
Rör om i färdigt ris med en gaffel.

Lägg upp vitlöksris i skålar.
Toppa med coleslaw och honungs- och sojaglaserade köttbullar.
Pressa över resterande limejuice.

