Skip to main content
Pytt i panna

Pytt i panna

med äpple och hempicklade rödbetor

.

Allergener:
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

12.5

Sojasås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)

500

Potatis

2

Rödbeta

1

Lök

1

Rödlök

25

Vitvinsvinäger

1

Äpple

50

Ketchup

Korv

1

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

½

Vatten

3

Socker

½

Salt

2

Ägg

Smör

Näringsvärden

Energi (kcal)139 kcal
Energi (kJ)581 kJ
Fett4.7 g
varav mättat1.4 g
Kolhydrater15.9 g
varav socker13.6 g
Protein6.8 g
Salt2.7 g

Instruktioner

1

(OBS Text changed)Koka upp vatten* i en vattenkokare. Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Skiva lök tunt. Hetta upp en skvätt olja* och en stor klick smör* i en stor stekpanna på medelvärme. Stek potatisbitarna och löken under regelbunden omrörning, 25-30 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

2

(OBS text changed) Skär gurka i tunna stavar. Skala och tärna rödbeta i små bitar.

3

(OBS text changed) Blanda en lag av vatten* [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers] med vitvinsvinäger, socker* [1 msk | 2 msk] och 1/2-1 tsk salt* i en skål. Lägg ner gurkstavarna och pickla dem i 5 min. Fiska upp gurkstavarna och låt dem rinna av. Lägg nu ner rödbetsbitarna i lagen och pickla dem tills maten är redo att serveras. Häll då av lagen. 

4

(OBS text changed) Skär korv i 1 cm breda halvmånar. När det återstår 8-10 min av potatisens tillagningstid, tillsätt korvbitarna i pannan. VIKTIGT: Korven är färdiglagad när den inte längre är rosa i mitten.

5

Grovhacka persilja. Hetta upp en skvätt olja* i ytterligare en stekpanna på medelvärme. Stek ägg [2 st | 4 st] i 5-6 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

6

(OBS Text changed) Fördela pytt i pannan mellan era tallrikar, toppa med stekt ägg, picklad gurka och rödbetor. Avsluta med att garnera med persilja.