.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
12.5
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
500
Potatis
2
Rödbeta
1
Lök
1
Rödlök
25
Vitvinsvinäger
1
Äpple
50
Ketchup
Korv
1
Bladpersilja
½
Vatten
3
Socker
½
Salt
2
Ägg
Smör
(OBS Text changed)Koka upp vatten* i en vattenkokare. Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Skiva lök tunt. Hetta upp en skvätt olja* och en stor klick smör* i en stor stekpanna på medelvärme. Stek potatisbitarna och löken under regelbunden omrörning, 25-30 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
(OBS text changed) Skär gurka i tunna stavar. Skala och tärna rödbeta i små bitar.
(OBS text changed) Blanda en lag av vatten* [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers] med vitvinsvinäger, socker* [1 msk | 2 msk] och 1/2-1 tsk salt* i en skål. Lägg ner gurkstavarna och pickla dem i 5 min. Fiska upp gurkstavarna och låt dem rinna av. Lägg nu ner rödbetsbitarna i lagen och pickla dem tills maten är redo att serveras. Häll då av lagen.
(OBS text changed) Skär korv i 1 cm breda halvmånar. När det återstår 8-10 min av potatisens tillagningstid, tillsätt korvbitarna i pannan. VIKTIGT: Korven är färdiglagad när den inte längre är rosa i mitten.
Grovhacka persilja. Hetta upp en skvätt olja* i ytterligare en stekpanna på medelvärme. Stek ägg [2 st | 4 st] i 5-6 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
(OBS Text changed) Fördela pytt i pannan mellan era tallrikar, toppa med stekt ägg, picklad gurka och rödbetor. Avsluta med att garnera med persilja.