Amerikanska 'burger tacos'
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Amerikanska 'burger tacos'

Amerikanska 'burger tacos'

med picklad gurka och färsk tomat

Den kulinariska resan går till Amerika, och bjuder på en burger tacos med en massa gott. En utsökt burgersås med majonnäs och ketchup rör du ihop på få minuter. Så fyller vi våra tacos med saftig nötfärs, krispig spetskål picklad gurksallad, färsk tomat och den krämiga burgersåsen.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Ägg
Senap
Sulfiter
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

8 st

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete)

4 g

Jorden Runt

(Innehåller Ägg, Senap)

250 g

Nötfärs

1 st

Lök

½ st

Gurka

12.5 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1 st

Tomat

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

150 g

Förskuren spetskål

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Socker (steg 1)

1 msk

Smör (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

2 msk

Ketchup (steg 3)

1 msk

Vatten (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)867 kcal
Energi (kJ)3626 kJ
Fett48.2 g
varav mättat14 g
Kolhydrater65.9 g
varav socker10.8 g
Protein37.1 g
Salt14.9 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Pickla gurka
1

Värm ugnen till 220°C/200°C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.

Finhacka gurka [½ st, 2P].

Blanda gurka, vitvinsvinäger [½ paket, 2P], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa salt i en liten skål. Ställ åt sidan.

 

Stek nötfärs
2

Finhacka lök.

Smält smör [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek lök, nötfärs, Jorden runt och salt [1/2 tsk I 1 tsk] i 5-6 min, tills brynt och genomstekt.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Gör burgersås
3

Under tiden, finhacka tomat och krydda med en nypa salt.

Blanda majonnäs, ketchup [2 msk I 4 msk], vatten [1 msk I 2 msk], en nypa salt och peppar i en liten skål. 

Värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.

Servera
4

Fyll tortillas med nötfärs, spetskål, gurka (inklusive lagen) och tomat.

Ringla över burgersås och garnera med sesamfrön.