
Panerad mat är ju syndigt gott och brukar alltid vara en favorit hos barn i alla åldrar, så vad sägs om att servera panerad fläskkött i asiatisk stil ikväll? Här kombinerar vi med vitlökswokade grönsaker, aromatiskt vitlöksris och spännande asiatisk majodressing. Detta recept är lika delar en upplevelse, som en mättande middag.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
250 g
Broccoli
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Vete, Gluten, Sulfiter)
1 st
Vitlöksklyfta
150 g
Basmatiris
250 g
Skivad fläskkotlett
1 st
Morot
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller: Senap, Ägg)
50 g
Svart sesammajonnäs
(Innehåller: Vete, Gluten, Senap, Ägg, Soja, Sesam)
½ msk
Smör (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 3)
1 st
Ägg (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 4)
1 msk
Olivolja (steg 5)

Hetta upp smör [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull. Fräs Ginger Ninja i 30 sek.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av kastrullen från värmen och låt vila under lock i 10 min, eller tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Medan riset kokar, finhacka eller pressa vitlök.
Skär oskalad morot i halvmånar.
Dela broccoli i små buketter.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Fräs morot och broccoli i 5-6 min.
Tillsätt vitlök, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar. Fräs i 1 min.
Lägg över grönsakerna i en skål och täck för att hålla varma.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten till stekpannan för att få grönsakerna att bli klara fortare.

Medan grönsakerna steks, skär kött i 2 cm breda strimlor på en separat skärbräda.
Ta fram två djupa tallrikar.
Vispa upp ägg [1 st | 2 st] i den ena.
Blanda panko med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i den andra.
Vänd kött först i ägg och sedan i panko.
Pressa pankon mot köttet så att den fastnar. Lägg över på en tallrik och ställ åt sidan.

Hetta upp en generös skvätt olivolja i stekpannan på medelhög värme.
Stek kött i 3-4 min per sida, eller tills det är genomstekt och gyllene.

Lägg upp ris, panerat fläsk och grönsaker på tallrikar.
Ringla över sesammajonnäs.

