
I kväll frestar vi med färgglad mat för hela familjen. Vi rostar potatis, morot, rödbeta och palsternacka till regnbågspommes som får extra smak av vår härliga kryddblandning som vi kallar Mamas favorit. Till det serverar vi stekt BBQ-marinerad kyckling, en fräsch sallad med päron och rucola och krämig vitlöksdressing.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
300 g
Kycklinginnerfilé, BBQ-marinerad
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller: Ägg)
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
500 g
Potatis
10 g
Solroskärnor
(Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter, Sesam)
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Rödbeta
1 st
Palsternacka
1 st
Morot
60 g
Salladsmix
1 st
Päron
½ msk
Olja till sallad

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis, rödbeta, palsternacka och morot (oskalade) i 1 cm tunna pommes.
Placera rotfrukter och vitlök (oskalad) på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, Mamas Favorit och en nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Under tiden, halvera, kärna ur och tärna päron i 1 cm stora bitar.
Skölj salladsmix.

Ta ut vitlök efter 10 min i ugnen och ställ sedan tillbaka plåten i ugnen.
Pressa försiktigt ut vitlök ur skalet och mosa swn med en gaffel.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av rotfrukternas tillagningstid.
Tillsätt kyckling och en nypa salt.
Stek i 3 min på varje sida, tills brynt och genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda päron, salladsmix, olivolja och en nypa salt och peppar i en medelstor skål.
Blanda gräddfil, rostad vitlök och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Lägg upp kyckling, pommes och sallad på tallrikar.
Toppa sallad med solroskärnor och servera med vitlöksdressing.