topBanner
Krispig kycklingburgare

Krispig kycklingburgare

med pommes

Det finns burgare. Och så finns det burgare. Du känner redan när du tar första tuggan av vår krispiga kycklingburgare att du har några välsmakande ögonblick framför dig. Pommes kompletterar den knapriga burgaren och det mjuka hamburgerbrödet perfekt samtidigt som du känner tonerna av rosmarin kittla dina smaklökar.

Allergener:glutensesamäggsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

1 st

Tomat

300 g

Kycklingbröstfilé

2 st

Hamburgerbröd

(Innehållergluten, sesam)

1 st

Rosmarin

500 g

Potatis

40 g

Aioli

(Innehållerägg, senap)

1 st

Gurka

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg*

(Innehållerägg)

50 g

Vetemjöl*

(Innehållergluten)

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)4061 kJ
Energi (kcal)971 kcal
Fett24 g
varav mättat4 g
Kolhydrater129 g
varav socker20 g
Protein55 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C.

Skär potatis i 1/2 cm breda pommes. Finhacka rosmarinsblad (kasta stjälken).

Placera pommesen på en plåt med bakplåtspapper. Strö över hälften av rosmarinen, krydda med salt och peppar och ringla över en skvätt olivolja*.

Blanda runt så att pommesen täcks och tillaga i ugnen 25-30 min, tills de är gyllene.

2

Ta fram tre djupa tallrikar.

Blanda mjöl, salt [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och en rejäl nypa peppar i den första.

Vispa ägg* med en gaffel i den andra.

Blanda panko med resterande rosmarin i den tredje.

3

Dela kycklingfiléen till två tunna filéer.

Vänd kycklingen först i mjöl så att de täcks, sedan i ägg* och slutligen i panko.

Lägg dem åt sidan på en tallrik.

4

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelhög värme (oljan ska täcka botten).

Fritera kycklingen tills den är genomstekt och krispig, 3-4 min per sida. För över kycklingen till en tallrik med hushållspapper.

VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

TIPS: Tillsätt extra olja utifall kycklingen börjar fästa vid pannan.

5

Placera hamburgerbröden på ett ugnsgaller och värm upp i ugnen i ca 3 min. Halvera sedan uppvärmda hamburgerbrödet.

Skiva tomat och gurka tunt.

6

Bre aioli på brödets bottenhalva. Toppa med krispig kyckling, tomat- och gurkskivor och på med locket.

Servera med rosmarinpommes och återstående grönsaker vid sidan av.

Smaklig måltid!