
Gotta ner dig i soffan och låt smaksensationen av denna krispiga kycklingburgare få dig att glömma alla världens bekymmer. Ultimat comfort food-nivå uppnås med hemmagjorda rosmarinpommes och en tröstande kram av aioli.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
50
Mjöl
1
Tomat
Gurka
300
Kycklingbröstfilé
500
Potatis
30
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
1
Gurka, piccolo
40
Aioli
(Innehåller: Ägg, Senap)
2
Briochebröd
2
Rosmarin
1
Ägg

Sätt ugnen på 200°C. Skär potatis i 1/2 cm breda pommes. Finhacka rosmarinsblad (kasta stjälken). Placera pommesen på en plåt med bakplåtspapper. Strö över hälften av rosmarinen, krydda med salt* och peppar* och ringla över en skvätt olivolja*. Blanda runt så att pommesen täcks och tillaga i ugnen 25-30 min, tills de är gyllene.

Ta fram tre djupa tallrikar. Blanda mjöl, salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och en rejäl nypa peppar* i den första. Vispa ägg* med en gaffel i den andra. Blanda panko med resterande rosmarin i den tredje.

Dela kycklingfiléen till två tunna filéer. Vänd kycklingen först i mjöl så att de täcks, sedan i ägg* och slutligen i panko. Lägg dem åt sidan på en tallrik.

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelhög värme (oljan ska täcka botten). Fritera kycklingen tills den är genomstekt och krispig, 3-4 min per sida. För över kycklingen till en tallrik med hushållspapper. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa. TIPS: Tillsätt extra olja utifall kycklingen börjar fästa vid pannan.

Placera hamburgerbröden på ett ugnsgaller och värm upp i ugnen i ca 3 min. Halvera sedan uppvärmda hamburgerbrödet. Skiva tomat och gurka tunt.

Bre aioli på brödets bottenhalva. Toppa med krispig kyckling, tomat- och gurkskivor och på med locket. Servera med rosmarinpommes och återstående grönsaker vid sidan av.