HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrispig Kycklingburgare
topBanner
Krispig kycklingburgare

Krispig kycklingburgare

med pommes

Gotta ner dig i soffan och låt smaksensationen av denna krispiga kycklingburgare få dig att glömma alla världens bekymmer. Ultimat comfort food-nivå uppnås med hemmagjorda rosmarinpommes och en tröstande kram av aioli.

Allergener:glutenäggsenapsesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Vetemjöl*

(Innehållergluten)

30 g

Tomat

40 g

Gurka

2 st

Kycklingbröstfilé

1 st

Potatis

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

Aioli

(Innehållerägg, senap)

Hamburgerbröd

(Innehållergluten, sesam)

Rosmarin

Ingår inte i din leverans

Ägg*

(Innehållerägg)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2770.4358 kJ
Energi (kcal)662.15 kcal
Fett27.185 g
varav mättat5.3 g
Kolhydrater56.4225 g
varav socker9 g
Protein47.0725 g
Salt1.6 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Skär potatis i 1/2 cm breda pommes. Finhacka rosmarinsblad (kasta stjälken). Placera pommesen på en plåt med bakplåtspapper. Strö över hälften av rosmarinen, krydda med salt* och peppar* och ringla över en skvätt olivolja*. Blanda runt så att pommesen täcks och tillaga i ugnen 25-30 min, tills de är gyllene.

2

Ta fram tre djupa tallrikar. Blanda mjöl, salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och en rejäl nypa peppar* i den första. Vispa ägg* med en gaffel i den andra. Blanda panko med resterande rosmarin i den tredje.

3

Dela kycklingfiléen till två tunna filéer. Vänd kycklingen först i mjöl så att de täcks, sedan i ägg* och slutligen i panko. Lägg dem åt sidan på en tallrik.

4

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelhög värme (oljan ska täcka botten). Fritera kycklingen tills den är genomstekt och krispig, 3-4 min per sida. För över kycklingen till en tallrik med hushållspapper. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa. TIPS: Tillsätt extra olja utifall kycklingen börjar fästa vid pannan.

5

Placera hamburgerbröden på ett ugnsgaller och värm upp i ugnen i ca 3 min. Halvera sedan uppvärmda hamburgerbrödet. Skiva tomat och gurka tunt.

6

Bre aioli på brödets bottenhalva. Toppa med krispig kyckling, tomat- och gurkskivor och på med locket. Servera med rosmarinpommes och återstående grönsaker vid sidan av.