
I kväll slänger vi ihop god och lättlagad vegobowl med massor av härliga färger och ingredienser. Ris och kikärtor stekta i woksås bildar basen i bowlen som även innehåller tomater, kål och avokado. För att få ännu mer färg och smak toppar vi med asiatisk majo, chili och citrusfruktklyftor.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
½ st
Chili
12.5 g
Honung
1 st
Citrusfrukt
37.5 g
Asiatisk woksås
(Innehåller: Gluten, Sesam, Soja, Vete)
1 st
Koriander
390 g
Kikärtor
150 g
Jasminris
1 st
Avokado
1 st
Tomat
150 g
Kålmix
50 g
Vegansk asiatisk majonnäs
(Innehåller: Gluten, Sesam, Soja, Vete)
20 ml
Sojasås
(Innehåller: Gluten, Soja)
10 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
1 st
Salladslök
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 msk
Olja till stekning
1 msk
Olja till slaw
¼ tsk
Salt till slaw

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och koka under lock i 12 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Häll av och skölj kikärtor.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Fräs kikärtor i 5–6 min, eller tills de har fått lite färg. Sänk till låg värme.
Tillsätt asiatisk woksås, honung, sojasås och sesamfrön. Stek i 1–2 min, eller tills såsen har tjocknat något.

Under tiden, tärna tomat i 1 cm stora bitar.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur och skär den i tunna skivor.
Grovhacka koriander.
Skär salladslök i tunna skivor.
Kärna ur och finhacka chili.
Skär citrusfrukt i klyftor.

Blanda kålmix, olivolja, en skvätt citrusfruktsaft, salt och en nypa peppar i en ny skål.

Rör i salladslök med färdigkokt ris.
Tillsätt koriander och en skvätt citrusfruktsaft till kikärtor, och blanda väl.

Lägg upp ris i skålar.
Toppa med kikärtor, tomat, kålmix, avokado, asiatisk majonnäs och chili.
Servera med citrusfruktklyftor vid sidan av.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

