
Idag blir det klassiska fiskkakor på indiskt vis. Vi kryddar fisken med vår egen kryddblandning Milda Mahal, rostar rotfrukter i ugnen och serverar med en frisk, svalkande raita med gurka. Indiskt och nordiskt i skön förening – bara att njuta!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
250 g
Sej
(Innehåller: Fisk)
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
4 g
Milda Mahal
1 g
Chiliflakes
400 g
Småpotatis
75 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
½ st
Gurka
1 st
Mynta & koriander
1 st
Morot
1 st
Palsternacka
1 st
Lök
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller: Senap, Ägg)
¼ tsk
Salt till grönsaker
1 st
Ägg till fiskkakor
1 msk
Mjöl till fiskkakor
½ msk
Smör till stekning

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Tärna potatis, palsternacka och morot (oskalade) i 2 cm stora bitar.
Halvera lök och skär den i 2 cm breda klyftor.
Lägg potatis, palsternacka, morot och lök på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, Ginger Ninja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjukt och gyllenbrunt.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Finhacka fisk på en separat skärbräda.
Blanda fisk, ägg, panko, Milda Mahal, mjöl och en nypa salt i en skål.
Ställ in i kylen.
TIPS: Ju mer finhackad fisk, desto bättre blir resultatet.

Grovhacka gurka.
Finhacka mynta och koriander var för sig.
Blanda mynta, yoghurt, gurka och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Smält smör i en stor stekpanna på medelhög värme.
Forma fiskblandningen till 3–4 cm tjocka fiskkakor (3 per person).
Stek fiskkakorna i 4–5 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.
TIPS: 1) Flytta inte runt fiskkakorna för mycket i pannan – de kan gå sönder.
2) Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt.

Vänd ner chiliflakes och koriander i de ugnsrostade rotfrukterna precis före servering.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Lägg upp rotfrukter, fiskkakor och raita på tallrikar.