Skip to main content
Japansk ”tantanmen”-ramen
Japansk ”tantanmen”-ramen

Japansk ”tantanmen”-ramen

med kokosbuljong och ingefärsstekta grönsaker

Tantanmen, eller Tan Tan ramen, är en krämig japansk nudelbowl med rötter i den kinesiska Sichuan-provinsen. Den smaksätts med jordnötter, tahini och chiliolja och serveras med kryddig nötfärs och ingefärsstekta grönsaker. Njut av den här autentiska rätten som bjuder på maxade smaker i varje detalj!

Taggar:
Mjölkfri
Comfort Food
Allergener:
Gluten
Vete
Jordnötter
Soja
Senap
Ägg
Sesam

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Nötfärs

440 g

Udonnudlar

(Innehåller: Gluten, Vete)

180 ml

Kokosmjölk

100 g

Sataysås

(Innehåller: Gluten, Vete, Jordnötter, Soja)

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller: Senap, Ägg)

20 ml

Sojasås

(Innehåller: Gluten, Soja)

1 st

Salladslök

2 st

Vitlöksklyfta

1 g

Chiliflakes

1 st

Koriander

1 st

Pak choi

150 g

Sockerärtor

10 g

Ingefärspasta

25 g

Tahini

(Innehåller: Sesam)

15 g

Misopasta

(Innehåller: Gluten, Vete, Soja)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till sås

½ tsk

Socker till kött

¼ tsk

Salt till grönsaker

1 msk

Olja till stekning

½ msk

Olja till grönsaker

1.5 msk

Olja till chiliolja

Näringsvärden

Energi (kJ)4648 kJ
Energi (kcal)1111 kcal
Fett64.3 g
varav mättat25 g
Kolhydrater86.5 g
varav socker17.1 g
Kostfiber9.3 g
Protein46.8 g
Salt6.3 g
Potassium230 mg
Calcium54 mg
Iron0.6 mg

Instruktioner

Gör chiliolja
1

Finhacka eller pressa vitlök. 

Blanda chiliflakes, olivolja, en nypa salt och hälften av vitlöken i en liten skål. 

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Stek köttfärs
2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Tillsätt nötfärs och stek i 4–5 min, eller tills brynt. 

Tillsätt Ginger Ninja, sojasås och socker och stek i 2–3 min, tills karamelliserat. 

Lägg över i en skål.  

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa. 

Gör buljong
3

Under tiden, värm sataysås, tahini, misopasta och vatten på medelhög värme i en stor kastrull med lock. 

Sänk till låg värme och sjud under lock i 5–6 min. 

Stek grönsaker
4

Grovhacka pak choi. 

Hetta upp olivolja i stekpannan på medelhög värme. 

Stek pak choi och sockerärtor i 34 min, tills mjuknat. 

Rör ner ingefärspasta, resterande vitlök och salt.

Ta av från värmen. 

Tillsätt nudlar
5

Skär salladslök i tunna skivor. 

Plocka korianderblad.

Tillsätt udonnudlar i kastrullen med buljong. 

Koka nudlarna i 12 min, tills genomvarma. Dra isär dem med en träslev. Tillsätt kokosmjölk och koka i 12 min, tills genomvarmt. Ta av från värmen. 

Servera
6

Lägg upp nudlar och sås i skålar. 

Toppa med färs och strö över koriander. 

Ringla över chili- och vitlöksolja.

Servera med ingefärsstekta grönsaker.