
Tantanmen, eller Tan Tan ramen, är en krämig japansk nudelbowl med rötter i den kinesiska Sichuan-provinsen. Den smaksätts med jordnötter, tahini och chiliolja och serveras med kryddig nötfärs och ingefärsstekta grönsaker. Njut av den här autentiska rätten som bjuder på maxade smaker i varje detalj!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
225 g
Nötfärs
440 g
Udonnudlar
(Innehåller: Gluten, Vete)
180 ml
Kokosmjölk
100 g
Sataysås
(Innehåller: Gluten, Vete, Jordnötter, Soja)
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller: Senap, Ägg)
20 ml
Sojasås
(Innehåller: Gluten, Soja)
1 st
Salladslök
2 st
Vitlöksklyfta
1 g
Chiliflakes
1 st
Koriander
1 st
Pak choi
150 g
Sockerärtor
10 g
Ingefärspasta
25 g
Tahini
(Innehåller: Sesam)
15 g
Misopasta
(Innehåller: Gluten, Vete, Soja)
3 dl
Vatten till sås
½ tsk
Socker till kött
¼ tsk
Salt till grönsaker
1 msk
Olja till stekning
½ msk
Olja till grönsaker
1.5 msk
Olja till chiliolja

Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda chiliflakes, olivolja, en nypa salt och hälften av vitlöken i en liten skål.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt nötfärs och stek i 4–5 min, eller tills brynt.
Tillsätt Ginger Ninja, sojasås och socker och stek i 2–3 min, tills karamelliserat.
Lägg över i en skål.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Under tiden, värm sataysås, tahini, misopasta och vatten på medelhög värme i en stor kastrull med lock.
Sänk till låg värme och sjud under lock i 5–6 min.

Grovhacka pak choi.
Hetta upp olivolja i stekpannan på medelhög värme.
Stek pak choi och sockerärtor i 3–4 min, tills mjuknat.
Rör ner ingefärspasta, resterande vitlök och salt.
Ta av från värmen.

Skär salladslök i tunna skivor.
Plocka korianderblad.
Tillsätt udonnudlar i kastrullen med buljong.
Koka nudlarna i 1–2 min, tills genomvarma. Dra isär dem med en träslev. Tillsätt kokosmjölk och koka i 1–2 min, tills genomvarmt. Ta av från värmen.

Lägg upp nudlar och sås i skålar.
Toppa med färs och strö över koriander.
Ringla över chili- och vitlöksolja.
Servera med ingefärsstekta grönsaker.