HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Italiensk recept
Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese

med parmesancrumble

Barnvänlig
star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon

Denna klassiker från norditalienska Bologna har funnits med vid svenska middagsbord sedan 1950-talet. Det finns lika många varianter av Spaghetti Bolognese som det finns Espressomaskiner i Italien, och vad som utmärker vår version är den kittlande smaken av vår egna Hello Mexico kryddmix som i symbios med parmesancrumble marinerar pastan i din mun.

Allergener:glutenmjölk
Tillagningstid30 minutes
SvårighetsgradNivå 1
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Lök

1 st

Morot

200 g

Skogschampinjoner

1 påse

Bladpersilja

250 g

Nötfärs

3 g

Hello Mexico kryddmix

1 paket

Krossade tomater, basilika

250 g

Spaghetti

(Innehållergluten, Kan innehålla spår av soja, Kan innehålla spår av allergener)

1 st

Parmesan

(Innehållermjölk)

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

Ingår inte i din leverans

Salt och peppar

Olja

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)3753 kJ
Energi (kcal)897 kcal
Fett19 g
varav mättat8 g
Kolhydrater123 g
varav socker30 g
Kostfiber11 g
Protein53 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Förbered grönsaker
Förbered grönsaker
1

Finhacka lök.

Pressa vitlök. Skala och riv sedan morot. Skiva champinjoner.

Grovhacka persilja.

Stek köttfärs
Stek köttfärs
2

Hetta upp en skvätt olja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek lök och nötfärs tills köttet är gyllenbrunt, ca 3-4 min. Sänk till medelvärme och tillsätt vitlök, morot och svamp. Stek i 2-3 min. Krydda med en nypa salt och peppar*.

Koka upp en kastrull med välsaltat vatten*.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Häll i krossade tomater
Häll i krossade tomater
3

Rör i Hello Mexico kryddmix och krossade tomater i stekpannan. Krydda med en nypa salt och peppar.

Låt såsen sjuda under lock på låg värme tills den har tjocknat något, ca 20 min.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen blir för tjock.

Koka spaghetti
Koka spaghetti
4

Lägg i spaghettin i kastrullen och låt koka i 10 min, eller tills ‘al dente’.

Häll av pastan i ett durkslag och häll den sedan tillbaka i kastrullen. Ringla över en skvätt olja* så att pastan inte blir för klibbig. Sätt åt sidan med lock.

Laga pangrattato
Laga pangrattato
5

Riv parmesan och lägg i en torr stekpanna på medelvärme tillsammans med panko. Rör om tills osten har smält, ca 2-3 min.

Sätt pannan åt sidan och låt pangrattaton svalna i några minuter.

Servera
Servera
6

Servera spaghetti med bolognese i djupa tallrikar.Toppa med pangrattato och persilja. Krydda med salt och peppar efter smak.

Smaklig måltid!