HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Italiensk recept
Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese

med parmesancrumble

Barnvänlig

Denna klassiker från norditalienska Bologna har funnits med vid svenska middagsbord sedan 1950-talet. Det finns lika många varianter av Spaghetti Bolognese som det finns Espressomaskiner i Italien, och vad som utmärker vår version är den kittlande smaken av vår egna Hello Mexico kryddmix som i symbios med parmesancrumble marinerar pastan i din mun.

Allergener:glutensojamjölk
Tillagningstid30 minutes
SvårighetsgradNivå 1
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Lök

1 st

Morot

200 g

Skogschampinjoner

1 påse

Bladpersilja

250 g

Nötfärs

3 g

Hello Mexico kryddmix

1 paket

Krossade tomater, basilika

250 g

Spaghetti

(Innehållergluten, soja)

1 st

Parmesan

(Innehållermjölk)

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

Ingår inte i din leverans

Salt och peppar

Olja

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)3753 kJ
Energi (kcal)897 kcal
Fett19 g
varav mättat8 g
Kolhydrater123 g
varav socker30 g
Kostfiber11 g
Protein53 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Finhacka lök.

Pressa vitlök. Skala och riv sedan morot. Skiva champinjoner.

Grovhacka persilja.

2

Hetta upp en skvätt olja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek lök och nötfärs tills köttet är gyllenbrunt, ca 3-4 min. Sänk till medelvärme och tillsätt vitlök, morot och svamp. Stek i 2-3 min. Krydda med en nypa salt och peppar*.

Koka upp en kastrull med välsaltat vatten*.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

3

Rör i Hello Mexico kryddmix och krossade tomater i stekpannan. Krydda med en nypa salt och peppar.

Låt såsen sjuda under lock på låg värme tills den har tjocknat något, ca 20 min.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen blir för tjock.

4

Lägg i spaghettin i kastrullen och låt koka i 10 min, eller tills ‘al dente’.

Häll av pastan i ett durkslag och häll den sedan tillbaka i kastrullen. Ringla över en skvätt olja* så att pastan inte blir för klibbig. Sätt åt sidan med lock.

5

Riv parmesan och lägg i en torr stekpanna på medelvärme tillsammans med panko. Rör om tills osten har smält, ca 2-3 min.

Sätt pannan åt sidan och låt pangrattaton svalna i några minuter.

6

Servera spaghetti med bolognese i djupa tallrikar.Toppa med pangrattato och persilja. Krydda med salt och peppar efter smak.

Smaklig måltid!