HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSpaghetti Bolognese
topBanner
Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese

med pangrattato

Null

Allergener:glutenmjölkägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

30 g

Vitlöksklyfta

10 dl

Lök

Morot

Skogschampinjoner

Bladpersilja

Nötfärs

Krossade tomater

Spaghetti

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av soja)

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

Tex-Mex

Ingår inte i din leverans

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)237.2328 kJ
Energi (kcal)56.7 kcal
Fett0.435 g
varav mättat0.1 g
Kolhydrater11.13 g
varav socker0.2 g
Protein1.83 g
Salt0.1 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Finhacka lök. Pressa vitlök. Skala och riv sedan morot. Skiva champinjoner. Grovhacka persilja.

2

Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek lök och nötfärs tills köttet är gyllenbrunt, ca 3-4 min. Sänk till medelvärme och tillsätt vitlök, morot och svamp. Stek i 2-3 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Koka upp en kastrull med välsaltat vatten*. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

3

Rör i Hello Mexico kryddmix och krossade tomater i stekpannan. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Låt såsen sjuda under lock på låg värme tills den har tjocknat något, ca 20 min. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen blir för tjock.  

4

Lägg i spaghettin i kastrullen och låt koka i 10 min, eller tills ‘al dente’. Häll av pastan i ett durkslag och häll den sedan tillbaka i kastrullen. Ringla över en skvätt olja* så att pastan inte blir för klibbig. Sätt åt sidan med lock.

5

Riv parmesan och lägg i en torr stekpanna på medelvärme tillsammans med panko. Rör om tills osten har smält, ca 2-3 min. Sätt pannan åt sidan och låt pangrattaton svalna i några minuter.

6

Servera spaghetti med bolognese i djupa tallrikar.Toppa med pangrattato och persilja. Krydda med salt* och peppar* efter smak.