topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese

med pangrattato

Null

Allergener:
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Vitlöksklyfta

1

Lök

1

Morot

200

Skogschampinjoner

1

Bladpersilja

Nötfärs

1

Krossade tomater, basilika

250

Spaghetti

20

Finriven ost

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

3

Tex-Mex

Ingår inte i din leverans

10

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)57 kcal
Energi (kJ)237 kJ
Fett0.44 g
varav mättat0.1 g
Kolhydrater11.13 g
varav socker0.2 g
Protein1.83 g
Salt0.1 g

Instruktioner

1

Finhacka lök. Pressa vitlök. Skala och riv sedan morot. Skiva champinjoner. Grovhacka persilja.

2

Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek lök och nötfärs tills köttet är gyllenbrunt, ca 3-4 min. Sänk till medelvärme och tillsätt vitlök, morot och svamp. Stek i 2-3 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Koka upp en kastrull med välsaltat vatten*. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

3

Rör i Hello Mexico kryddmix och krossade tomater i stekpannan. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Låt såsen sjuda under lock på låg värme tills den har tjocknat något, ca 20 min. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen blir för tjock.  

4

Lägg i spaghettin i kastrullen och låt koka i 10 min, eller tills ‘al dente’. Häll av pastan i ett durkslag och häll den sedan tillbaka i kastrullen. Ringla över en skvätt olja* så att pastan inte blir för klibbig. Sätt åt sidan med lock.

5

Riv parmesan och lägg i en torr stekpanna på medelvärme tillsammans med panko. Rör om tills osten har smält, ca 2-3 min. Sätt pannan åt sidan och låt pangrattaton svalna i några minuter.

6

Servera spaghetti med bolognese i djupa tallrikar.Toppa med pangrattato och persilja. Krydda med salt* och peppar* efter smak.