topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt fläskkotlett

Stekt fläskkotlett

med potatis och svampsås

Null

Allergener:
Mjölk
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

Potatis

2

Morot

1

Lök

Skogschampinjoner

1

Bladpersilja

Skivad fläskkotlett

250

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

25

Senap

(Innehåller Senap)

Ingår inte i din leverans

1

Smör

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)71 kcal
Energi (kJ)297 kJ
Fett7.05 g
varav mättat4.1 g
Kolhydrater0.9 g
varav socker0.3 g
Protein0.85 g
Salt0.4 g

Instruktioner

1

Skala och tärna potatis i 2x2 cm stora bitar. Lägg bitarna i en stor kastrull, täck potatisen med kallt vatten och tillsätt en nypa salt*. Koka upp och sänk sedan värmen så att potatisen får sjuda tills färdig, ca 8-10 min.

2

Skala morötter och skiva tunt. Lägg morötter i ett durkslag, som du placerar ovanpå kastrullen 7 min innan potatisen är beräknad färdig. Lägg på ett lock på durkslaget så att morötter ångkokas ordentligt.

3

Skala, halvera och skiva lök tunt. Dela svamp i fyra lika delar. Grovhacka persilja.

4

Hetta upp en skvätt olja* på en stor stekpanna och bryn fläskkotlett på medelvärme i 7-8 min. VIKTIGT: Kotletterna är färdiga när köttet helt vitt och utan inslag av rosa.

5

Lägg köttet åt sidan där det kan hållas varmt. Fräs svamp och lökskivor i det kvarvarande fettet från köttet i 4 min. Tillsätt matlagningsgrädde, rör i senap och krydda med salt *och peppar*.

6

Häll av vattnet från kastrullen i ett durkslag och blanda potatisen med smör* och persilja. Lägg upp kotletterna, potatis och morötter på tallriken och avnjut med krämig svampsås.