25 g
Potatis
1 msk
Morot
Lök
Skogschampinjoner
Bladpersilja
Fläskkotlett, skivad
Matlagningsgrädde
(Innehållermjölk)Senap
(Innehållersenap)Smör*
Skala och tärna potatis i 2x2 cm stora bitar. Lägg bitarna i en stor kastrull, täck potatisen med kallt vatten och tillsätt en nypa salt*. Koka upp och sänk sedan värmen så att potatisen får sjuda tills färdig, ca 8-10 min.
Skala morötter och skiva tunt. Lägg morötter i ett durkslag, som du placerar ovanpå kastrullen 7 min innan potatisen är beräknad färdig. Lägg på ett lock på durkslaget så att morötter ångkokas ordentligt.
Skala, halvera och skiva lök tunt. Dela svamp i fyra lika delar. Grovhacka persilja.
Hetta upp en skvätt olja* på en stor stekpanna och bryn fläskkotlett på medelvärme i 7-8 min. VIKTIGT: Kotletterna är färdiga när köttet helt vitt och utan inslag av rosa.
Lägg köttet åt sidan där det kan hållas varmt. Fräs svamp och lökskivor i det kvarvarande fettet från köttet i 4 min. Tillsätt matlagningsgrädde, rör i senap och krydda med salt *och peppar*.
Häll av vattnet från kastrullen i ett durkslag och blanda potatisen med smör* och persilja. Lägg upp kotletterna, potatis och morötter på tallriken och avnjut med krämig svampsås.