Skip to main content
Brynta köfte

Brynta köfte

med granatäppletabbouleh och gräddfil

I kväll lagar vi ljuvliga köftebiffar som får en spännande twist av att färsen innehåller kryddblandningen Panamat och vitlök. Ett färgstarkt och inbjudande tillbehör är granatäppletabbouleh med bulgur, gurka, körsbärstomater och spenat. Vi toppar med gräddfil och vackert grön mynta, och så är maten färdig!

Taggar:
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Granatäpple

250 g

Blandfärs

12.5 g

Ströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

4 g

Panamat

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

125 g

Körsbärstomater

1 st

Mynta

½ st

Gurka

1 st

Vitlöksklyfta

85 g

Bulgur

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Gluten, Kamut, Khorasanvete, Havre, Råg, Korn)

60 g

Spenat

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten till bulgur

¼ tsk

Salt till bulgur

1 st

Ägg till koftas

½ tsk

Salt till koftas

½ tsk

Salt till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)2707 kJ
Energi (kcal)647 kcal
Fett33.8 g
varav mättat15.2 g
Kolhydrater53.5 g
varav socker12.4 g
Kostfiber7.8 g
Protein34.1 g
Kolesterol0.1 mg
Salt3.6 g
Potassium648.6 mg
Calcium51.8 mg
Iron1.8 mg

Instruktioner

Koka bulgur
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Tillsätt bulgur och salt och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min, eller tills "al dente".

Blanda färs
2

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda blandfärs, Panamat, ägg, ströbröd, vitlök, salt och en nypa peppar i en skål.

Rulla färsen till 8 cm avlånga biffar (3 per person) med fuktiga händer.

Stek köfte
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek biffar, vänd dem regelbundet, i 2–3 min, eller tills brynta.

Sänk till medelvärme och stek dem i 6–7 min, eller tills genomstekta.

VIKTIGT: Biffarna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Förbered råvaror
4

Grovhacka gurka.

Halvera körsbärstomater.

Finhacka mynta.

Skölj spenat.

Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar. Dela det på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort de vita hinnorna från ytan och häll av vattnet.

TIPS: Lossa kärnorna under vatten för att förhindra att köket färgas rosa!

Blanda tabbouleh
5

Blanda färdig bulgur med gurka, tomat, spenat och granatäpple i en stor skål. Krydda med salt och en nypa peppar.

Servera
6

Lägg upp granatäppletabbouleh i skålar.

Toppa med biffar.

Servera med gräddfil och garnera med mynta.