
Låt oss fresta med stekt kyckling i krämig persiljesås som serveras med kokt potatis och en smakrik sallad med spetskål, äpple, tranbär och gurka. En enkel och välsmakande rätt som sätter guldkant på stunden runt middagsbordet.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
150 g
Förskuren spetskål
4 g
Vitlöksflörter
300 g
Kycklinginnerfilé
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
400 g
Småpotatis
1 st
Vitlöksklyfta
20 g
Tranbär
(Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter, Jordnötter)
4 g
Buljong
(Innehåller: Selleri)
1 st
Äpple
½ st
Gurka
1 st
Bladpersilja
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Olja till marinad
¼ tsk
Salt till sallad
1 msk
Smör till sås
¼ tsk
Salt till sås

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Halvera potatis.
Grovhacka persilja.

Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och krydda potatis med en nypa salt och peppar.
Sätt åt sidan under lock.

Medan potatisen kokar, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Blanda kyckling, salt, olivolja och Vitlöksflörter i en stor skål.
Stek kyckling i 3 min per sida, eller tills brynt och genomstekt. Lägg över den på en tallrik.
VIKTIGT: Tvätta händerna och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Medan kycklingen steks, halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Skär gurka i halvmånar.
Lägg spetskål i en stor skål, ringla över en skvätt olivolja och massera i 30 sek.
Blanda sedan i äpple, gurka, tranbär, salt och en nypa peppar.

Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp smör i stekpannan som användes till kyckling på medelvärme.
Tillsätt vitlök och stek i 1 min, eller tills väldoftande.
Tillsätt matlagningsgrädde, buljong och persilja och sjud i 1–2 min, eller tills uppvärmt.
Krydda med salt och en generös nypa peppar.

Lägg upp potatis, kyckling och tranbärssallad på tallrikar.
Ringla persiljesås över kycklingen.