Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Potatis
½ st
Citron
1 st
Äpple
½ st
Fänkål
1 st
Dill
250 g
Torsk
(Innehåller: Fisk)
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
50 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
4 g
Vitlöksflörter
½ g
Torkad oregano
7.5 g
Senap
(Innehåller: Senap)
½ tsk
Socker (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 3)
2 msk
Vetemjöl (steg 4)
1 st
Ägg (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 4)
¼ tsk
Socker (steg 5)
1 msk
Olivolja (steg 5)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, oregano [1/2 paket, 2P], salt och peppar.
Rosta i 25–35 min, eller tills gyllene.
Under tiden, skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.
Kärna ur och tärna äpple i bitar.
Halvera och skär fänkål [1/2 st, 2P] i tunna skivor.
Finhacka dill.
Blanda olivolja [1 msk | 2 msk], en skvätt citronsaft, socker [1/2 tsk | 1 tsk], en nypa salt och peppar i en medelstor skål.
Rör i fänkål och äpple och låt marinera till servering.
Blanda vetemjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg [1 st | 2 st] i en ny djup tallrik.
Blanda panko och Vitlöksflörter i en tredje djup tallrik.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt.
Vänd fisk i mjöl, sen i ägg och sist panko.
TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk istället.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek fisk i 2–3 min per sida eller tills gyllene och genomstekt. Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
Under tiden, blanda majonnäs, senap [1/2 paket, 2P], dill, socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa salt i en skål.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.
Lägg upp fisk, pommes och sallad på tallrikar.
Servera med remouladsås.