Skip to main content
Panerad torsk

Panerad torsk

med äpple- och fänkålssallad och remouladsås

Taggar:
Mjölkfri
Barnvänlig
Allergener:
Fisk
Gluten
Vete
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

½ st

Citron

1 st

Äpple

½ st

Fänkål

1 st

Dill

250 g

Torsk

(Innehåller: Fisk)

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

50 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

4 g

Vitlöksflörter

½ g

Torkad oregano

7.5 g

Senap

(Innehåller: Senap)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Socker (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 3)

2 msk

Vetemjöl (steg 4)

1 st

Ägg (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

¼ tsk

Socker (steg 5)

1 msk

Olivolja (steg 5)

Näringsvärden

Energi (kJ)3587 kJ
Energi (kcal)857 kcal
Fett38.6 g
varav mättat5.2 g
Kolhydrater87.6 g
varav socker15.9 g
Kostfiber9.7 g
Protein38.1 g
Kolesterol0.1 mg
Salt2 g
Potassium1150 mg

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, oregano [1/2 paket, 2P], salt och peppar.

Rosta i 25–35 min, eller tills gyllene.

Förbered frukt och grönt
2

Under tiden, skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.

Kärna ur och tärna äpple i bitar.

Halvera och skär fänkål [1/2 st, 2P] i tunna skivor.

Finhacka dill.

Blanda sallad
3

Blanda olivolja [1 msk | 2 msk], en skvätt citronsaft, socker [1/2 tsk | 1 tsk], en nypa salt och peppar i en medelstor skål. 

Rör i fänkål och äpple och låt marinera till servering.

Panera fisk
4

Blanda vetemjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg [1 st | 2 st] i en ny djup tallrik.

Blanda panko och Vitlöksflörter i en tredje djup tallrik.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt.

Vänd fisk i mjöl, sen i ägg och sist panko.

TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk istället.

Stek fisk
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. 

Stek fisk i 2–3 min per sida eller tills gyllene och genomstekt. Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

Under tiden, blanda majonnäs, senap [1/2 paket, 2P], dill, socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa salt i en skål.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp fisk, pommes och sallad på tallrikar.

Servera med remouladsås.