
Bulgogi är en koreansk maträtt gjord av kött tillagat med kryddor och sojasås, vilket ger en karamelliserad gyllenbrun färg. Vår härliga variant innehåller vegofärs, sojasås, BBQ-sås, sriracha och ketchup. Vi serverar vår bulgogi med fluffigt ris, pak choi med morot, sesamfrön och lime, och krämig asiatisk majonnäs.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
160
Vegofärs
(Innehåller: Gluten, Korn, Soja)
150
Långkornigt vitt ris
1
Pak choi
1
Citrusfrukt
10
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
1
Morot
50
Asiatisk majonnäs
(Innehåller: Gluten, Soja, Sesam, Ägg, Senap, Vete)
25
Sojasås
(Innehåller: Gluten, Soja, Vete)
10
Sriracha
60
BBQ-sås
(Innehåller: Senap, Sulfiter)
½
Chiliflakes
½
Salt (steg 1)
3
Vatten (steg 1)
1
Olivolja (steg 2)
¼
Salt (steg 2)
½
Olivolja (steg 3)
¼
Socker (steg 2)
2
Vatten (steg 3)
1
Ketchup (steg 3)

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av från värme och låt vila under lock tills servering.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Under tiden, grovhacka pak choi.
Riv morot (oskalad) grovt.
Halvera lime [½ st, 2P].
Blanda pak choi, morot, sesamfrön, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], olivolja [1 msk | 2 msk], chili [1/2 paket, 2P], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös skvätt limejuice i en stor skål. Ställ åt sidan.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stekpanna på medelhög värme.
Stek vegofärs i 4-5 min, tills lätt brynt.
Sänk till medelvärme och rör i sojasås, BBQ-sås, sriracha [1/2 paket, 2P], ketchup [1 msk | 2 msk] och vatten [2 msk | 4 msk].
Sjud i 1-2 min, tills såsen har tjocknat något.

Lägg upp ris i skålar.
Toppa med vegofärs.
Servera med pak choi och asiatisk majonnäs.