Skip to main content
Pankopanerad sej
Pankopanerad sej

Pankopanerad sej

med rostad potatis och mangosallad

Här kommer ett härligt recept på pankopanerad sej med krispig klyftpotatis. När potatisen är i ugnen hinner vi svänga ihop en spännande sallad som får sötma av mango, sprödhet av kål och rädisor och syra av citrusfrukt. Vi serverar vår gyllenstekta fisk och klyftpotatis med sesammajonnäs, perfekt att doppa i.

Taggar:
Mjölkfri
Barnvänlig
Allergener:
Fisk
Sesam
Soja
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Sej

(Innehåller: Fisk)

1 st

Citrusfrukt

½ st

Chili

½ st

Mango

50 g

Vegansk sesammajonnäs

(Innehåller: Sesam, Soja, Vete, Gluten)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

500 g

Potatis

150 g

Strimlad salladsmix

37.5 g

Rädisor

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till fisk

2 msk

Mjöl till panering

1 st

Ägg till panering

¼ tsk

Salt till panering

¼ tsk

Salt till sallad

1 msk

Olja till stekning

Näringsvärden

Energi (kJ)2819 kJ
Energi (kcal)674 kcal
Fett25.6 g
varav mättat3.4 g
Kolhydrater80.8 g
varav socker19 g
Protein33.6 g
Salt4.8 g

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär (oskalad) potatis i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Förbered råvaror
2

Under tiden, skär citrusfrukt i klyftor.

Halvera, kärna ur och skär chili i tunna skivor.

Skala och skär mango i tre delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm bitar.

Skär rädisor i kvartar.

Panera fisk
3

Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt.

Blanda vetemjöl och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg i en ny djup tallrik.

Blanda panko och salt i en tredje djup tallrik.

Panera fisk i mjöl, sen i ägg och sist i panko.

Ställ åt sidan på en tallrik.

Stek fisk
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan när det återstår 5 min av potatisens tillagningstid.

Stek fisk i 2–3 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Blanda mangosallad
5

Blanda salladsmix, rädisor, mango, en skvätt citrusfruktsaft, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Servera
6

Lägg upp klyftpotatis, mangosallad och panerad fisk på tallrikar.

Garnera med chili och citrusfruktklyftor och servera med sesammajonnäs.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.