
I kväll frestar vi med en mexikansk klassiker som hela familjen kommer att älska. Chili con carne med svarta bönor, krossade tomater och Tex-Mex kryddor. Serveras med krispiga tortillachips, spicy jalapeno och en krämig srirachadressing.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
75 g
Tortillachips
(Kan innehålla spår av: Mjölk)
10 g
Sriracha
½ st
Chili
225 g
Nötfärs
4 g
Buljong
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
390 g
Krossade tomater
390 g
Svarta bönor
5 g
Tex-Mex
1 msk
Olja till stekning
½ tsk
Salt till kött
½ dl
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till dressing

Kärna ur och finhacka jalapeno.
Häll av och skölj svarta bönor.

Hetta upp olivolja i en stor kastrull på medelhög värme.
Stek nötfärs, Tex-Mex, salt och en nypa peppar i 4–5 min, tills brynt.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Rör i krossade tomater, jalapeno, bönor, köttbuljong och vatten. Sjud utan lock tills tjocknad, 8–10 min. Smaka av med salt och peppar.
Under tiden, blanda gräddfil och sriracha i en liten skål. Krydda med salt.
TIPS: Skippa jalapeno och sriracha, eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Lägg upp chili i skålar.
Toppa med srirachadressing och servera med tortillachips.