Skip to main content
Koreansk Bibimbap

Koreansk Bibimbap

med köttfärs, courgette och svamp

Taggar:
Enkel
<650 kcal 2P-baserat
Mjölkfri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

1 st

Zucchini

200 g

Skogschampinjoner

2 st

Salladslök

12 ml

Vitvinsvinäger

3 st

Morot

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Ingefära

25 g

Ketchup

20 ml

Sojasås

g

Nötfärs

1 g

Harissakrydda

Näringsvärden

Energi (kJ)1153 kJ
Energi (kcal)276 kcal
Fett0.3 g
varav mättat0.1 g
Kolhydrater62.9 g
varav socker2.7 g
Kostfiber0.8 g
Protein5.5 g
Salt0.2 g

Instruktioner

1

Fyll en kastrull med vatten* (se mängd i ingredienslistan) och en nypa salt*. Häll i jasminris. Koka riset på svag värme under lock i 12 min. Ta av från värme och låt stå i 10 min med lock på innan servering. 

2

Halvera courgette på längden och skiva i tunna halvmånar. Skiva svamp. Ansa och skiva salladslök tunt, separera vit nedre del från grön blast. Skala morot och riv sedan i breda remsor på längden med en skalare. Finriv vitlök. Skala och riv ingefära

3

Lägg den vita delen av salladslöken i en liten skål med vinäger och en nypa salt*. Rör om och ställ åt sidan för att marineras. Blanda ketchup och sojasås i ytterligare en skål och krydda med harissa. TIPS: Harissa kryddmixen är en aning stark så vi rekommenderar att du krydda efter smak.

4

Hetta upp en skvätt olja* i en stor non stick stekpanna på medelvärme. Fräs morotsremsor i 3-4 min. De ska fortfarande vara lite krispiga när du lägger dem åt sidan. Tillsätt ytterligare en skvätt olja* i pannan och fräs upp courgettebitarna i 3-4 min, lägg även dessa åt sidan. Fräs upp svamp med en skvätt olja*, 3-5 min. Krydda med salt* och peppar*. Sätt svampen åt sidan.

5

Häll i en skvätt olja* i stekpannan på medelvärme. Fräs hastigt vitlök och ingefära i 30 sek. Tillsätt nötfärs. Rör om regelbundet och bryt upp eventuella bitar. Bryn köttfärsen i ca 4 min. Ändra till hög värme och fortsätt att steka tills köttet är brynt och krispigt, ca 3 min. Krydda med salt* och peppar*.

6

Lägg först upp riset i djupa skålar. Placera sedan köttet, courgette, svamp, och marinerad salladslök prydligt ovanpå. Toppa rätten med en skvätt harissasås och den gröna salladslöken.