Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Jasminris
1 st
Zucchini
200 g
Skogschampinjoner
2 st
Salladslök
12 ml
Vitvinsvinäger
3 st
Morot
2 st
Vitlöksklyfta
1 st
Ingefära
25 g
Ketchup
20 ml
Sojasås
g
Nötfärs
1 g
Harissakrydda
Fyll en kastrull med vatten* (se mängd i ingredienslistan) och en nypa salt*. Häll i jasminris. Koka riset på svag värme under lock i 12 min. Ta av från värme och låt stå i 10 min med lock på innan servering.
Halvera courgette på längden och skiva i tunna halvmånar. Skiva svamp. Ansa och skiva salladslök tunt, separera vit nedre del från grön blast. Skala morot och riv sedan i breda remsor på längden med en skalare. Finriv vitlök. Skala och riv ingefära.
Lägg den vita delen av salladslöken i en liten skål med vinäger och en nypa salt*. Rör om och ställ åt sidan för att marineras. Blanda ketchup och sojasås i ytterligare en skål och krydda med harissa. TIPS: Harissa kryddmixen är en aning stark så vi rekommenderar att du krydda efter smak.
Hetta upp en skvätt olja* i en stor non stick stekpanna på medelvärme. Fräs morotsremsor i 3-4 min. De ska fortfarande vara lite krispiga när du lägger dem åt sidan. Tillsätt ytterligare en skvätt olja* i pannan och fräs upp courgettebitarna i 3-4 min, lägg även dessa åt sidan. Fräs upp svamp med en skvätt olja*, 3-5 min. Krydda med salt* och peppar*. Sätt svampen åt sidan.
Häll i en skvätt olja* i stekpannan på medelvärme. Fräs hastigt vitlök och ingefära i 30 sek. Tillsätt nötfärs. Rör om regelbundet och bryt upp eventuella bitar. Bryn köttfärsen i ca 4 min. Ändra till hög värme och fortsätt att steka tills köttet är brynt och krispigt, ca 3 min. Krydda med salt* och peppar*.
Lägg först upp riset i djupa skålar. Placera sedan köttet, courgette, svamp, och marinerad salladslök prydligt ovanpå. Toppa rätten med en skvätt harissasås och den gröna salladslöken.