Har du aldrig hørt om Tonkatsu? Det är en japansk maträtt som består av panerad fläskkotlett som steks eller friteras. Vi serverar vår fläsktonkatsu med en smakrik sås med soja, Worcestershiresås och honung, och en krispig sallad med kål, gurka, morot och majonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
250 g
Skivad fläskkotlett
150 g
Strimlad salladsmix
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
80 g
Sweet chilisås
½ st
Worcestershiresås
(Innehåller Soja)
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
50 g
Svart sesammajonnäs
(Innehåller Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)
20 g
Sriracha
150 g
Basmatiris
140 g
Bacon, tärnad
1 st
Salladslök
½ st
Citron
75 g
Haricots verts
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
2 msk
Vetemjöl (steg 3)
1 st
Ägg (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 3)
½ msk
Ketchup (steg 5)
Skär salladslök i tunna skivor. Tärna gurka i 1 cm stora bitar. Skala morot i långa band (oskalad). Skär citron i klyftor. Krydda kött med en nypa salt*.
Vispa ägg* [1 stk I 2 stk] i en djup tallrik. Blanda panko [1/2 påse, 2P] och en nypa salt* och peppar* i en ny djup tallrik. Panera kött i ägg och sen i pankomix. Ställ åt sidan på en tallrik, redo att stekas.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Stek kött i 3-4 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekt. Vispa ihop vatten* [½ dl | 1 dl] och vetemjöl* [½ msk | 1 msk] i en liten skål. TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov så kött inte fastnar i stekpanna. Ställ åt sidan på en tallrik täckt med hushållspapper.
Skölj av stekpannan och hetta upp den på medelvärme. Tillsätt sojasås, Worcestershiresås [½ paket, 2P] och honung [½ paket, 2P] och blanda väl. Tillsätt mjölmix och sjud under omrörning i 2-3 min, eller tills tjocknad. Smaka av med salt* och peppar*.
Blanda kål, gurka, morot, majonnäs, en skvätt citronjuice och en nypa salt* och peppar* i en stor skål.
Lägg upp japansk fläsktonkatsu och krispig sallad på tallrikar, ringla över sås på köttet och garnera med salladslök. Pressa över resterande citronklyftor.