
Har du aldrig hört om Tonkatsu? Det är en japansk maträtt som består av panerad fläsk som steks eller friteras. Vi serverar vårt krispiga fläskkött med en smakrik 'tonkatsu'-sås med soja, Worcestershiresås, sweet chilisås och ketchup, och baconris med salladslök och jordnötter.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
10 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
250 g
Skivad fläskkotlett
150 g
Strimlad salladsmix
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Nötter, Sesam)
80 g
Sweet chilisås
½ st
Worcestershiresås
(Innehåller: Soja)
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Gluten, Vete, Soja)
50 g
Svart sesammajonnäs
(Innehåller: Gluten, Vete, Sesam, Soja, Senap, Ägg)
20 g
Sriracha
150 g
Basmatiris
140 g
Bacon, tärnad
1 st
Salladslök
½ st
Citrusfrukt
75 g
Haricots verts
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
2 msk
Vetemjöl (steg 3)
1 st
Ägg (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 3)
½ msk
Ketchup (steg 5)
Skär salladslök i tunna skivor. Tärna gurka i 1 cm stora bitar. Skala morot i långa band (oskalad). Skär citron i klyftor. Krydda kött med en nypa salt*.
Vispa ägg* [1 stk I 2 stk] i en djup tallrik. Blanda panko [1/2 påse, 2P] och en nypa salt* och peppar* i en ny djup tallrik. Panera kött i ägg och sen i pankomix. Ställ åt sidan på en tallrik, redo att stekas.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Stek kött i 3-4 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekt. Vispa ihop vatten* [½ dl | 1 dl] och vetemjöl* [½ msk | 1 msk] i en liten skål. TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov så kött inte fastnar i stekpanna. Ställ åt sidan på en tallrik täckt med hushållspapper.
Skölj av stekpannan och hetta upp den på medelvärme. Tillsätt sojasås, Worcestershiresås [½ paket, 2P] och honung [½ paket, 2P] och blanda väl. Tillsätt mjölmix och sjud under omrörning i 2-3 min, eller tills tjocknad. Smaka av med salt* och peppar*.
Blanda kål, gurka, morot, majonnäs, en skvätt citronjuice och en nypa salt* och peppar* i en stor skål.
Lägg upp japansk fläsktonkatsu och krispig sallad på tallrikar, ringla över sås på köttet och garnera med salladslök. Pressa över resterande citronklyftor.

