Rosmarinsglaserad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rosmarinsglaserad kyckling

Rosmarinsglaserad kyckling

med mosad potatis och smörstekt purjolök

.

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

500

Potatis

1

Purjolök

3

Salladslök

2.5

Kycklingbuljong

Kycklingbröstfilé

2

Rosmarin

Grönsaksbuljong

Ingår inte i din leverans

2

Smör

2

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)111 kcal
Energi (kJ)465 kJ
Fett12.48 g
varav mättat8.1 g
Kolhydrater0.09 g
varav socker0.1 g
Protein0.1 g
Salt0 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 180°C. Koka upp vatten i en vattenkokaren. Dela potatis (valfritt att skala) i 2x2 cm stora bitar. Lägg bitarna i en kastrull och täck dem med vatten. Koka potatisen i 15-20 min. Skölj purjolök. Skär bort rot och mörkgrön blast, och dela i 1 cm breda skivor. Skär bort roten på salladslök och skiva tunt. Lös upp kycklingbuljongen i en skål med vattnet* (se mängd i ingredienslistan) från vattenkokaren.

2

Hetta upp en fjärdedel av smöret* i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt purjolöksskivor. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Fräs tills löken har mjuknat, ca 3 min. Häll i två tredjedelar av kycklingbuljongen och rör om i 3-4 min. Lägg över purjolöken i en ugnsform. 

3

Hetta upp en skvätt med olja* i stekpannan på hög värme. Bryn kycklingfilé i 5 min så den får en fin stekyta. Lägg över kycklingfilé i ugnsformen med purjolök. Baka på översta hyllan i ugnen i 15-17 min. Behåll stekpannan till senare användning. Viktigt: Kycklingen är färdig när köttet är vitt utan rosa inslag.

4

Häll av vattnet från kastrullen i ett durkslag och låta potatisen ånga av sig i 1-2 min. Lägg tillbaka potatisen i kastrullen tillsammans med salladslöken och hälften av smöret. Mosa och krydda med salt* och peppar* efter smak. Sätt på locket för att hålla värmen.

5

Hetta upp den sista delen av kycklingbuljongen och resterande smör* i stekpannan på låg värme tills smöret* har smält. Tillsätt grönsaksbuljong och rosmarinsstjälkarna och låt sjuda i 5 min. TIPS: Alternativt kan du plocka av och finhacka rosmarinsbladen innan du tillsätter dem i såsen.

6

Plocka bort rosmarinsstjälkarna med en mattång innan servering. Lägg upp potatismos på vardera tallrik och servera med smörstekt purjolök vid sidan. Placera kycklingfiléen på toppen och avsluta med rosmarinssåsen.