HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconStekt Kummel Och Krossad Potatis
topBanner
Stekt kummel och krossad potatis

Stekt kummel och krossad potatis

med fransk bönsallad och dragonsås

Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1.33 msk

Haricots verts

Potatis

Dragon

Kummelfilé

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

Smör*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)74.0981 kcal
Energi (kJ)310.0266 kJ
Fett8.3198 g
varav mättat5.4 g
Kolhydrater0.06 g
varav socker0.1 g
Protein0.067 g
Salt0 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp två stora kastruller med vatten och en generös nypa salt. Dela potatisen i kvartar (skalning är valfritt) och lägg dem i en av kastrullerna och låt dem koka i 12-17 min. Ansa ändarna av bönorna. Plocka och finhacka dragonbladen.  Tips: Potatisen är färdig när du enkelt kan skära igenom den.


2

Dutta kummelfilén torr med hushållspapper. Krydda fisken med salt* och peppar*. Hetta upp en skvätt olja* i en medelstor stekpanna på medelvärme. Stek fisken med skinnsidan neråt i 4-5 min. Vänd fisken försiktigt och stek i ytterligare 2-3 min. Ta ur fisken från pannan och lägg i ett foliepaket för att hålla värmen. Låt pannan vara då den ska användas igen. Viktigt: Fisken är färdig när mitten är ogenomskinlig.

3

Häll de gröna bönorna i den andra kastrullen med kokande vatten medan fisken steks. Koka i 4 min och häll sedan ut i ett durkslag. Sätt åt sidan. 

4

Värm upp den nu tomma stekpannan på låg till medelvärme och häll i crème fraîche. Rör om ordentligt och krydda efter smak med hackad dragon, salt och peppar.

5

Häll av vattnet från kastrullen när potatisen är färdigkokt. Låt potatisen ånga av i durkslaget i 1 min. Lägg tillbaka potatis i kastrullen och mosa lätt med en gaffel. Blanda potatisen tillsammans med en klick med smör* (om du har hemma) och krydda med en nypa salt och peppar.

6

Lägg upp krossad potatis och gröna bönor på tallriken. Placera kummelfilén ovanpå och avsluta med generösa mängder dragonsås.