HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHalloumiburgare
topBanner
Halloumiburgare

Halloumiburgare

med salsa och potatisklyftor

Null

Allergener:sulfiteräggglutenmjölksenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Koriander

150 g

Potatis

25 ml

Rödlök

200 g

Salladslök

25 g

Lime

1.5 tsk

Majs

Vitvinsvinäger

(Innehållersulfiter)

Briochebullar

(Innehållerägg, gluten, mjölkKan innehållaKan innehålla spår av sesam, Kan innehålla spår av soja, Kan innehålla spår av nötter)

Halloumi

(Innehållermjölk)

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

Gurka

Salladsmix

Ingår inte i din leverans

Socker*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2130.1267 kJ
Energi (kcal)509.1125 kcal
Fett34.58 g
varav mättat16.6 g
Kolhydrater18.3925 g
varav socker10.9 g
Protein25.5175 g
Salt3 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Skär potatis i klyftor och placera på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Blanda tillsammans med en skvätt olja*, salt* och peppar*. Baka i ugnen i 35 min. Skiva rödlök och salladslök tunt. Grovhacka körsbärstomater och koriander. Dela lime. Låt majs rinna av i en sil.

2

Värm upp socker*, vitvinsvinäger och vatten* (se mängd i ingredienslistan) i en liten kastrull på medelvärme. Tillsätt rödlök när sockret har lösts upp och fräs i 2 min.

3

Plocka upp rödlöken med en mattång och lägg i en salladsskål. Reducera kvarvarande vinägern till en tjock sirap, 3-4 min på medelvärme. Lägg tomat, salladslök, majs och koriander i salladsskålen. Tillsätt sirapen och pressa i juice från en halv lime. Blanda och så har du gjort klart kvällens salsa.


4

Värm upp briochebullar på ett ugnsgaller i 4 min i ugnen.

5

Dela halloumin på längden så att det blir två platta bitar. Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Stek bitarna i 4-5 min per sida.

6

Dela briochebullarna på mitten och bre majonnäs på skärytan. Lägg på salsa och halloumi. Servera på en tallrik tillsammans med potatisklyftor.