1 st
Koriander
150 g
Potatis
25 ml
Rödlök
200 g
Salladslök
25 g
Lime
1.5 tsk
Majs
Vitvinsvinäger
(Innehållersulfiter)Briochebullar
(Innehållerägg, gluten, mjölkKan innehållaKan innehålla spår av sesam, Kan innehålla spår av soja, Kan innehålla spår av nötter)Halloumi
(Innehållermjölk)Majonnäs
(Innehållerägg, senap)Gurka
Salladsmix
Socker*
Sätt ugnen på 200°C. Skär potatis i klyftor och placera på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Blanda tillsammans med en skvätt olja*, salt* och peppar*. Baka i ugnen i 35 min. Skiva rödlök och salladslök tunt. Grovhacka körsbärstomater och koriander. Dela lime. Låt majs rinna av i en sil.
Värm upp socker*, vitvinsvinäger och vatten* (se mängd i ingredienslistan) i en liten kastrull på medelvärme. Tillsätt rödlök när sockret har lösts upp och fräs i 2 min.
Plocka upp rödlöken med en mattång och lägg i en salladsskål. Reducera kvarvarande vinägern till en tjock sirap, 3-4 min på medelvärme. Lägg tomat, salladslök, majs och koriander i salladsskålen. Tillsätt sirapen och pressa i juice från en halv lime. Blanda och så har du gjort klart kvällens salsa.
Värm upp briochebullar på ett ugnsgaller i 4 min i ugnen.
Dela halloumin på längden så att det blir två platta bitar. Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Stek bitarna i 4-5 min per sida.
Dela briochebullarna på mitten och bre majonnäs på skärytan. Lägg på salsa och halloumi. Servera på en tallrik tillsammans med potatisklyftor.