HelloFresh
Halloumiburgare

Halloumiburgare

med salsa och potatisklyftor

Smaka en grandios, vegetarisk burgare av finaste get- och komjölk som tar dig hela vägen till den cypriotiska landsbygden. Låt halloumin sällskapa med lätt uppvärmda briochebullar som sugit åt sig ett tunt lager av majonnäs. Spetsa burgaren med en uppfriskande hemlagad salsa och njut av tonerna av koriander, lime och rödlök.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:glutensesammjölkäggsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

400 g

Potatis

1 st

Rödlök

2 st

Salladslök

150 g

Körsbärstomater

1 kruka

Koriander

1 st

Lime

150 g

Majs

2 paket

Vitvinsvinäger

1 paket

Hamburgerbröd

(Innehållergluten, sesam)

200 g

Halloumi

(Innehållermjölk)

50 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

Ingår inte i din leverans

1.5 tsk

Socker*

1 dl

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)4368 kJ
Energi (kcal)1044 kcal
Fett47 g
varav mättat20 g
Kolhydrater110 g
varav socker30 g
Kostfiber14 g
Protein38 g
Salt4 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Skär potatis i klyftor och placera på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Blanda tillsammans med en skvätt olja, salt och peppar*. Baka i ugnen i 35 min. Skiva rödlök och salladslök tunt. Grovhacka körsbärstomater och koriander. Dela lime. Låt majs rinna av i en sil.

2

Värm upp socker, vitvinsvinäger och vatten (se mängd i ingredienslistan) i en liten kastrull på medelvärme. Tillsätt rödlök när sockret har lösts upp och fräs i 2 min.

3

Plocka upp rödlöken med en mattång och lägg i en salladsskål. Reducera kvarvarande vinägern till en tjock sirap, 3-4 min på medelvärme. Lägg tomat, salladslök, majs och koriander i salladsskålen. Tillsätt sirapen och pressa i juice från en halv lime. Blanda och så har du gjort klart kvällens salsa.

4

Värm upp briochebullar på ett ugnsgaller i 4 min i ugnen.

5

Dela halloumin på längden så att det blir två platta bitar. Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Stek bitarna i 4-5 min per sida.

6

Dela briochebullarna på mitten och bre majonnäs på skärytan. Lägg på salsa och halloumi. Servera på en tallrik tillsammans med potatisklyftor. Smaklig måltid!