HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Amerikansk recept
Halloumiburgare

Halloumiburgare

med salsa och potatisklyftor

Smaka en grandios, vegetarisk burgare av finaste get- och komjölk som tar dig hela vägen till den cypriotiska landsbygden. Låt halloumin sällskapa med lätt uppvärmda briochebullar som sugit åt sig ett tunt lager av majonnäs. Spetsa burgaren med en uppfriskande hemlagad salsa och njut av tonerna av koriander, lime och rödlök.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:glutenmjölkäggsenap
Tillagningstid30 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

400 g

Potatis

1 st

Rödlök

2 st

Salladslök

150 g

Körsbärstomater

1 kruka

Koriander

1 st

Lime

150 g

Majs

2 paket

Vitvinsvinäger

1 paket

Briochebullar

(Innehållergluten, Kan innehålla spår av sesam, Kan innehålla spår av allergener)

200 g

Halloumi

(Innehållermjölk)

50 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

Ingår inte i din leverans

1.5 tsk

Socker

1 dl

Vatten

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)4368 kJ
Energi (kcal)1044 kcal
Fett47 g
varav mättat20 g
Kolhydrater110 g
varav socker30 g
Kostfiber14 g
Protein38 g
Salt4 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Förbered grönsaker
Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 200°C. Skär potatis i klyftor och placera på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Blanda tillsammans med en skvätt olja, salt och peppar*. Baka i ugnen i 35 min. Skiva rödlök och salladslök tunt. Grovhacka körsbärstomater och koriander. Dela lime. Låt majs rinna av i en sil.

Fräs lök
Fräs lök
2

Värm upp socker, vitvinsvinäger och vatten (se mängd i ingredienslistan) i en liten kastrull på medelvärme. Tillsätt rödlök när sockret har lösts upp och fräs i 2 min.

Blanda salsa
Blanda salsa
3

Plocka upp rödlöken med en mattång och lägg i en salladsskål. Reducera kvarvarande vinägern till en tjock sirap, 3-4 min på medelvärme. Lägg tomat, salladslök, majs och koriander i salladsskålen. Tillsätt sirapen och pressa i juice från en halv lime. Blanda och så har du gjort klart kvällens salsa.

Värm bröd
Värm bröd
4

Värm upp briochebullar på ett ugnsgaller i 4 min i ugnen.

Stek halloumi
Stek halloumi
5

Dela halloumin på längden så att det blir två platta bitar. Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Stek bitarna i 4-5 min per sida.

Servera
Servera
6

Dela briochebullarna på mitten och bre majonnäs på skärytan. Lägg på salsa och halloumi. Servera på en tallrik tillsammans med potatisklyftor. Smaklig måltid!