
Kvällens middag består av smarriga koftas med vitlök och vår kryddmix Jorden Runt! Vi honungsglaserar också våra koftas för en söt twist. Kryddig potatis och en sallad med gurka, morot, romansallad och citrusfrukt blir perfekta tillbehör. Vi serverar med en dressing på harissakrydda och gräddfil. Smaklig måltid!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
15 g
Honung
25 g
Ströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
1 st
Citrusfrukt
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
225 g
Nötfärs
1 st
Gurka
100 g
Romansallad
300 g
Potatis
1 st
Vitlöksklyfta
8 g
Jorden Runt
(Innehåller: Ägg, Senap)
4 g
Harissakrydda
1 st
Morot, Julienne
¼ tsk
Salt till potatis
1 st
Ägg till köttbullar
½ tsk
Salt till kött
½ msk
Olja till stekning
½ msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
¼ tsk
Salt till dressing

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, hälften av Jorden Runt, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Blanda nötfärs, vitlök, ägg, ströbröd, resterande Jorden Runt, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Forma färsen till 8 cm långa koftas med fuktiga händer (3 per person). Lägg över på en tallrik.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek koftas i 2–3 min, eller tills brynta. Vänd dem då och då.
Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 6–7 min, eller tills genomstekta.
Tillsätt honung och rör om.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det inte längre är rosa i mitten.

Under tiden, grovhacka gurka.
Ansa sallad, separera salladsbladen och grovhacka.
Halvera citrusfrukt.
Blanda sallad, gurka, morot, en skvätt citrussaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Blanda gräddfil, harissakrydda, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Lägg upp potatis, koftas och sallad på tallrikar.
Servera med en klick harissadressing.