Skip to main content
Honungsglaserade nötfärskoftas

Honungsglaserade nötfärskoftas

med kryddig potatis och harissadressing

Kvällens middag består av smarriga koftas med vitlök och vår kryddmix Jorden Runt! Vi honungsglaserar också våra koftas för en söt twist. Kryddig potatis och en sallad med gurka, morot, romansallad och citrusfrukt blir perfekta tillbehör. Vi serverar med en dressing på harissakrydda och gräddfil. Smaklig måltid!

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg
Senap

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

15 g

Honung

25 g

Ströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

1 st

Citrusfrukt

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

225 g

Nötfärs

1 st

Gurka

100 g

Romansallad

300 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

8 g

Jorden Runt

(Innehåller: Ägg, Senap)

4 g

Harissakrydda

1 st

Morot, Julienne

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till potatis

1 st

Ägg till köttbullar

½ tsk

Salt till kött

½ msk

Olja till stekning

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

¼ tsk

Salt till dressing

Näringsvärden

Energi (kJ)2609 kJ
Energi (kcal)624 kcal
Fett29.9 g
varav mättat10.8 g
Kolhydrater56.3 g
varav socker15.2 g
Kostfiber7.8 g
Protein34.1 g
Kolesterol0.1 mg
Salt5.1 g
Potassium917.1 mg
Calcium20.5 mg
Iron1 mg

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, hälften av Jorden Runt, salt och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Förbered koftas
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Blanda nötfärs, vitlök, ägg, ströbröd, resterande Jorden Runt, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Forma färsen till 8 cm långa koftas med fuktiga händer (3 per person). Lägg över på en tallrik.

Stek koftas
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek koftas i 2–3 min, eller tills brynta. Vänd dem då och då.

Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 6–7 min, eller tills genomstekta.

Tillsätt honung och rör om.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det inte längre är rosa i mitten.

Blanda sallad
4

Under tiden, grovhacka gurka.

Ansa sallad, separera salladsbladen och grovhacka.

Halvera citrusfrukt.

Blanda sallad, gurka, morot, en skvätt citrussaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Gör dressing
5

Blanda gräddfil, harissakrydda, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp potatis, koftas och sallad på tallrikar.

Servera med en klick harissadressing.

Denna veckas HelloFresh-recept du måste prova