HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Mexikansk recept
Fajita bowl

Fajita bowl

med fläskkött och vitlöksris

Barnvänlig

Tacons lite bortglömda kusin får sällan huvudrubrikerna när det lagas mexikanskt i de svenska köken. Vidga dina centralamerikanska vyer med vår fajita bowl som bjuder på strimlor av marinerat fläskkött omfamnade av ett aromatiskt vitlöksris. Servera med ugnsbakade grönsaker och gyllenrostad majs som tar dina smaklökar hela vägen till stäpperna utanför Guadalajara.

Taggar:Snabb
Allergener:mjölk
Tillagningstid30 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

1 st

Röd paprika

2 st

Rödlök

½ st

Zucchini

2 st

Vitlöksklyfta

1 burk

Majs

1 st

Lime

150 g

Jasminris

300 g

Fläskkotlett hel

3 g

Hello Mexico kryddmix

½ burk

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

300 ml

Vatten

20 g

Smör

(Innehållermjölk)

Olja

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)3284 kJ
Energi (kcal)785 kcal
Fett32 g
varav mättat17 g
Kolhydrater80 g
varav socker14 g
Kostfiber8 g
Protein41 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C.

Dela lime i klyftor. Häll av majsen i en sil.

Skär paprika i 2 cm breda skivor. Dela rödlök i 2 cm breda klyftor. Skär zucchini i 1 cm breda stavar.

Finhacka vitlök.

2

Blanda paprika, lök och zucchini tillsammans med en skvätt olivolja, salt och peppar* i stor bunke.

Placera grönsakerna jämnt på en plåt täckt med bakplåtspapper. Baka i ugnen, 20-25 min.

3

Smält smör [20 g | 40 g] tillsammans med en skvätt olivolja i en kastrull på medelvärme. Fräs vitlök i 1-2 min.

Häll i jasminris, kallt vatten [300 ml | 600 ml], och en nypa salt i kastrullen och koka upp. Sänk till låg värme när vattnet börjar koka. Låt riset sedan sjuda under lock i 12 min.

Ta kastrullen av värme och låt stå tills servering.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

4

Hetta upp en torr stekpanna på hög värme. Rosta majsen tills den har fått färg, 5-6 min. Sätt majsen åt sidan i en skål.

Dela fläskkotlett i 1 cm breda strimlor.

Blanda kotlettstrimlorna tillsammans med Hello Mexico kryddmixen, en skvätt olivolja, en stor nypa salt och peppar* i en bunke.

TIPS: Täck stekpannan med lock om majskärnorna börjar poppa!

5

Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan på medelvärme när riset har 5 min kvar att koka. Bryn köttstrimlorna tills de är genomstekta, 3-4 min.

VIKTIGT: Kotlettsstrimlorna är färdiglagade när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

TIPS: Bryn kotlettstrimlorna i omgångar om det är för lite plats i stekpannan.

6

Fördela vitlöksriset mellan tallrikarna. Toppa med köttstrimlor, ugnsbakade grönsaker och rostad majs. Servera med crème fraîche och limeklyfta.

Smaklig måltid!