topBanner
Fajita bowl

Fajita bowl

med fläskkött och vitlöksris

Barnvänlig

Tacons lite bortglömda kusin får sällan huvudrubrikerna när det lagas mexikanskt i de svenska köken. Vidga dina centralamerikanska vyer med vår fajita bowl som bjuder på strimlor av marinerat fläskkött omfamnade av ett aromatiskt vitlöksris. Servera med ugnsbakade grönsaker och gyllenrostad majs som tar dina smaklökar hela vägen till stäpperna utanför Guadalajara.

Taggar:Snabb
Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Röd paprika

2 st

Rödlök

½ st

Zucchini

2 st

Vitlöksklyfta

1 burk

Majs

1 st

Lime

150 g

Jasminris

300 g

Fläskkotlett hel

4 g

Hello Mexico kryddmix

½ burk

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

300 ml

Vatten*

20 g

Smör*

(Innehållermjölk)

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3280 kJ
Energi (kcal)784 kcal
Fett32 g
varav mättat17 g
Kolhydrater80 g
varav socker14 g
Protein41 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C.

Dela lime i klyftor. Häll av majsen i en sil.

Skär paprika i 2 cm breda skivor. Dela rödlök i 2 cm breda klyftor. Skär zucchini i 1 cm tjocka stavar. 

Finhacka vitlök.

2

Blanda paprika, lök och zucchini tillsammans med en skvätt olivolja, salt och peppar* i stor bunke. 

Placera grönsakerna jämnt på en plåt med bakplåtspapper. Baka i ugnen, 20-25 min.

3

Smält smör tillsammans med en skvätt olivolja i en kastrull på medelvärme. Fräs vitlök i 1-2 min. 

Häll i jasminris, kallt vatten (se ingredienslistan), och en nypa salt i kastrullen och koka upp. Sänk till låg värme när vattnet börjar koka. Låt riset sedan sjuda under lock i 12 min. 

Ta kastrullen av värme och låt stå tills servering.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

4

Hetta upp en torr stekpanna på hög värme. Rosta majsen tills den har fått färg, 5-6 min. Sätt majsen åt sidan i en skål.

Dela fläskkotlett i 1 cm breda strimlor. 

Blanda kotlettstrimlorna tillsammans med Hello Mexico kryddmixen, en skvätt olivolja, en stor nypa salt och peppar* i en bunke. 

TIPS: Täck stekpannan med lock om majskärnorna börjar poppa!

5

Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan på medelvärme när riset har 5 min kvar att koka. Stek kotlettstrimlorna tills de är genomstekta, 3-4 min.

VIKTIGT: Kotlettsstrimlorna är färdiglagade när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

TIPS: Bryn kotlettstrimlorna i omgångar om det är för lite plats i stekpannan.

6

Fördela vitlöksriset i djupa skålar. Toppa med kotlettstrimlor, ugnsbakade grönsaker och rostad majs. Servera med en klick crème fraiche och limeklyfta.

Smaklig måltid!