HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Mexikansk recept
Fajita bowl

Fajita bowl

med fläskkött och vitlöksris

Barnvänlig
star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon

Tacons lite bortglömda kusin får sällan huvudrubrikerna när det lagas mexikanskt i de svenska köken. Vidga dina centralamerikanska vyer med vår fajita bowl som bjuder på strimlor av marinerat fläskkött omfamnade av ett aromatiskt vitlöksris. Servera med ugnsbakade grönsaker och gyllenrostad majs som tar dina smaklökar hela vägen till stäpperna utanför Guadalajara.

Taggar:SnabbUnder 30 minuter
Allergener:mjölk
Tillagningstid30 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

1 st

Röd paprika

2 st

Rödlök

220 g

Zucchini

2 st

Vitlöksklyfta

150 g

Majs

1 st

Lime

150 g

Jasminris

2 st

Fläskkotlett hel

3 g

Hello Mexico kryddmix

150 g

Crème fraîche

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

300 ml

Vatten

20 g

Smör

(Innehållermjölk)

Olja

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)3787 kJ
Energi (kcal)905 kcal
Fett44 g
varav mättat25 g
Kolhydrater81 g
varav socker16 g
Kostfiber9 g
Protein43 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Förbered grönsaker
Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 200°C.

Skär paprika i 2 cm breda skivor. Dela rödlök i 2 cm breda klyftor. Skär courgette i 1 cm breda stavar. Finhacka vitlök. Dela lime i klyftor. Häll av majsen i en sil.

Baka grönsaker
Baka grönsaker
2

Blanda paprika, lök och courgette tillsammans med en skvätt olivolja, salt och peppar* i stor bunke.

Placera grönsakerna jämnt på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Baka i ugnen, 20-25 min.

Koka vitlöksris
Koka vitlöksris
3

Smält smör tillsammans med en skvätt olivolja i en kastrull på medelvärme. Fräs vitlök i 1-2 min.

Häll i jasminris, kallt vatten(se mängd i ingredienslista), och en nypa salt i kastrullen och koka upp. Sänk till låg värme när vattnet börjar koka.

Låt riset sjuda under lock i 12 min. Ta kastrullen av värme och låt stå i 10 min under lock innan servering.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Rosta majs
Rosta majs
4

Hetta upp en torr stekpanna på hög värme. Rosta majsen tills den har fått färg, 5-6 min. Sätt majsen åt sidan i en skål.

Dela fläskkotlett i 1 cm breda strimlor. Blanda kotlettstrimlorna tillsammans med Hello Mexico kryddmixen, en skvätt olivolja, en stor nypa salt och peppar* i en bunke.

TIPS: Täck stekpannan med lock om majskärnorna börjar poppa!

Bryn köttstrimlor
Bryn köttstrimlor
5

Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan på medelvärme när riset har 5 min kvar att koka. Bryn köttstrimlorna tills de är genomstekta, 3-4 min.

VIKTIGT: Kotlettsstrimlorna är färdiga när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

TIPS: Bryn kotlettstrimlorna i omgångar om det är för lite plats i stekpannan.

Servera
Servera
6

Fördela vitlöksriset mellan tallrikarna. Toppa med köttstrimlor, ugnsbakade grönsaker och rostad majs. Servera med crème fraîche och limeklyfta.

Smaklig måltid!