Skip to main content
Linsbiffar

Linsbiffar

med klassisk tomatsallad och potatis

3.8
(27)

Null

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid35 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

2

Dukkah-njuta

2

Tomat

150

Grekisk salladsost

Gräddfil

Potatis

1

Lök

1

Bladpersilja

1

Gröna linser

50

Mjöl

Ingår inte i din leverans

1

Ägg

Näringsvärden

Energi (kcal)203 kcal
Energi (kJ)851 kJ
Fett3.1 g
varav mättat0.9 g
Kolhydrater20.7 g
varav socker1.3 g
Protein18.5 g
Salt0.8 g

Instruktioner

1

Skala potatis och dela i kvartar. Täck potatisen med vatten i en kastrull. Tillsätt en nypa salt*. Låt koka i 10-12 minuter. Häll av vattnet i en durkslag och lägg tillbaka potatisen i kastrullen med locket på för att hålla värmen. 

2

Skala och halvera rödlök. Finhacka rödlök och persilja. Skölj linserna och låt dem rinna av i en sil. Lägg linserna i en skål tillsammans med ägg*, vetemjöl, halva rödlöken, halva persiljan och dukkah. Blanda ordentligt och krydda med salt* och peppar*.

3

Skiva tomater och lägg upp på en tallrik. Smula över salladsosten, resterande rödlök och persilja. Toppa med en skvätt olivolja*tomatskivorna.

4

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Forma 3 stycken linsbiffar per person utav linsmixen. Stek linsbiffarna 3-4 min på vardera sida. Tips: Lägg linsbiffarna direkt på stekpannan när du har format dem för att undvika att de smular.

5

Häll gräddfil i en skål och krydda med salt* och peppar*.

6

Servera linsbiffarna med kokt potatis, tomatsallad och gräddfil.