
Linsbiffar
med klassisk tomatsallad och potatis
Null
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
2
Dukkah-njuta
2
Tomat
150
Grekisk salladsost
Gräddfil
Potatis
1
Rödlök
1
Bladpersilja
1
Gröna linser
50
Mjöl
Ingår inte i din leverans
1
Ägg
Instruktioner
Skala potatis och dela i kvartar. Täck potatisen med vatten i en kastrull. Tillsätt en nypa salt*. Låt koka i 10-12 minuter. Häll av vattnet i en durkslag och lägg tillbaka potatisen i kastrullen med locket på för att hålla värmen.
Skala och halvera rödlök. Finhacka rödlök och persilja. Skölj linserna och låt dem rinna av i en sil. Lägg linserna i en skål tillsammans med ägg*, vetemjöl, halva rödlöken, halva persiljan och dukkah. Blanda ordentligt och krydda med salt* och peppar*.
Skiva tomater och lägg upp på en tallrik. Smula över salladsosten, resterande rödlök och persilja. Toppa med en skvätt olivolja* på tomatskivorna.
Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Forma 3 stycken linsbiffar per person utav linsmixen. Stek linsbiffarna 3-4 min på vardera sida. Tips: Lägg linsbiffarna direkt på stekpannan när du har format dem för att undvika att de smular.
Häll gräddfil i en skål och krydda med salt* och peppar*.
Servera linsbiffarna med kokt potatis, tomatsallad och gräddfil.