topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linsbiffar

Linsbiffar

med klassisk tomatsallad och potatis

Null

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

2

Dukkah-njuta

2

Tomat

150

Grekisk salladsost

Gräddfil

Potatis

1

Rödlök

1

Bladpersilja

1

Gröna linser

50

Mjöl

Ingår inte i din leverans

1

Ägg

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)203 kcal
Energi (kJ)851 kJ
Fett3.09 g
varav mättat0.9 g
Kolhydrater20.71 g
varav socker1.3 g
Protein18.54 g
Salt0.8 g

Instruktioner

1

Skala potatis och dela i kvartar. Täck potatisen med vatten i en kastrull. Tillsätt en nypa salt*. Låt koka i 10-12 minuter. Häll av vattnet i en durkslag och lägg tillbaka potatisen i kastrullen med locket på för att hålla värmen. 

2

Skala och halvera rödlök. Finhacka rödlök och persilja. Skölj linserna och låt dem rinna av i en sil. Lägg linserna i en skål tillsammans med ägg*, vetemjöl, halva rödlöken, halva persiljan och dukkah. Blanda ordentligt och krydda med salt* och peppar*.

3

Skiva tomater och lägg upp på en tallrik. Smula över salladsosten, resterande rödlök och persilja. Toppa med en skvätt olivolja*tomatskivorna.

4

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Forma 3 stycken linsbiffar per person utav linsmixen. Stek linsbiffarna 3-4 min på vardera sida. Tips: Lägg linsbiffarna direkt på stekpannan när du har format dem för att undvika att de smular.

5

Häll gräddfil i en skål och krydda med salt* och peppar*.

6

Servera linsbiffarna med kokt potatis, tomatsallad och gräddfil.