HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMinestronesoppa
topBanner
Minestronesoppa

Minestronesoppa

med crème fraîche och stenugnsbakad baguette

Null

Taggar:Vegetarisk
Allergener:sellerimjölkgluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 paket

Krossade tomater

5 dl

Chili

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

Kikärtor

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

Bladselleri

(Innehållerselleri)

Bladpersilja

Penne

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av soja)

Vitlöksklyfta

Schalottenlök

Baguette

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av sesam)

Rosmarin

Ingår inte i din leverans

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)510.0296 kJ
Energi (kcal)121.9 kcal
Fett3.22 g
varav mättat0.5 g
Kolhydrater12.995 g
varav socker0.7 g
Protein7.015 g
Salt0.4 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Halvera, skala och finhacka schalottenlök. Skär selleri i 1 cm breda skivor. Skala och riv vitlök. Plocka rosmarinsblad från stjälken och grovhacka dessa. Rensa och skölj kikärtor i en sil.

2

Hetta upp en skvätt olja* i en stor kastrull på medelvärme. Tillsätt schalottenlök och fräs tills den mjuknar och börjar ta färg, 2-3 min. Rör om regelbundet.

3

Lägg selleri, vitlök och rosmarin i kastrullen när löken har mjuknat. Fräs i 1 min. Tillsätt kikärtor, hackade tomater och vatten* (se mängd i ingredienslistan). Häll i grönsaksbuljong och rör om tills den är upplöst. Koka upp och sänk sedan till låg värme. Häll i penne (se mängd i ingredienslistan). Låt sjuda i 15 min.

4

Halvera chili på längden, skär bort frön och finhacka. Finhacka persilja. Tillsätt halva chilin och halva persiljan i soppan. Smaka soppan och lägg till extra chili om du vill att soppan ska vara lite starkare. Låt sjuda i ytterligare 5 min, eller tills pastan är färdig. Tips: Späd ut med lite vatten om soppan blir för tjock. 

5

Värm baguette på ett ugnsgaller i ugnen i 8-10 min.

6

Servera soppan i djupa skålar med en klick crème fraîche och resterande persilja på toppen. Krydda med salt* och peppar* efter smak.