topBanner
Minestronesoppa

Minestronesoppa

med crème fraîche och stenugnsbakad baguette

Lämna höstens bistra blåst därhän och låt dig uppslukas av ett tomatångande inferno av smaker och nyttigheter. En välgjord, hemlagad minestronesoppa är svårslagen. Vår mustiga tolkning Minestrone a la HelloFresh innehåller bland annat gröna läckerheter som kikärtor, selleri och persilja - spetsad med en gnutta färsk chili. Avrunda med en klick creme fraiche på toppen för att ta udden ur hettan.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:selleriglutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

2 st

Schalottenlök

2 st

Bladselleri

(Innehållerselleri)

1 st

Vitlöksklyfta

1 kvist

Rosmarin

1 burk

Kikärtor

1 burk

Krossade tomater

2 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

½ paket

Penne

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av soja)

½ st

Chili

10 g

Bladpersilja

½ st

Baguette

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av sesam)

200 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

500 ml

Vatten*

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3757 kJ
Energi (kcal)898 kcal
Fett41 g
varav mättat23 g
Kolhydrater104 g
varav socker17 g
Protein25 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Halvera, skala och finhacka schalottenlök. Skär selleri i 1 cm breda skivor. Skala och riv vitlök. Plocka rosmarinsblad från stjälken och grovhacka dessa. Rensa och skölj kikärtor i en sil.

2

Hetta upp en skvätt olja* i en stor kastrull på medelvärme. Tillsätt schalottenlök och fräs tills den mjuknar och börjar ta färg, 2-3 min. Rör om regelbundet.

3

Lägg selleri, vitlök och rosmarin i kastrullen när löken har mjuknat. Fräs i 1 min. Tillsätt kikärtor, hackade tomater och vatten* (se mängd i ingredienslistan). Häll i grönsaksbuljong och rör om tills den är upplöst. Koka upp och sänk sedan till låg värme. Häll i penne (se mängd i ingredienslistan). Låt sjuda i 15 min.

4

Halvera chili på längden, skär bort frön och finhacka. Finhacka persilja. Tillsätt halva chilin och halva persiljan i soppan. Smaka soppan och lägg till extra chili om du vill att soppan ska vara lite starkare. Låt sjuda i ytterligare 5 min, eller tills pastan är färdig. Tips: Späd ut med lite vatten om soppan blir för tjock.

5

Värm baguette på ett ugnsgaller i ugnen i 8-10 min.

6

Servera soppan i djupa skålar med en klick crème fraîche och resterande persilja på toppen. Krydda med salt och peppar efter smak. Smaklig måltid!