1 paket
Krossade tomater
5 dl
Chili
Grönsaksbuljong
(Innehållerselleri)Kikärtor
Crème fraiche
(Innehållermjölk)Bladselleri
(Innehållerselleri)Bladpersilja
Penne
(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av soja)Vitlöksklyfta
Schalottenlök
Baguette
(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av sesam)Rosmarin
Vatten*
Sätt ugnen på 200°C. Halvera, skala och finhacka schalottenlök. Skär selleri i 1 cm breda skivor. Skala och riv vitlök. Plocka rosmarinsblad från stjälken och grovhacka dessa. Rensa och skölj kikärtor i en sil.
Hetta upp en skvätt olja* i en stor kastrull på medelvärme. Tillsätt schalottenlök och fräs tills den mjuknar och börjar ta färg, 2-3 min. Rör om regelbundet.
Lägg selleri, vitlök och rosmarin i kastrullen när löken har mjuknat. Fräs i 1 min. Tillsätt kikärtor, hackade tomater och vatten* (se mängd i ingredienslistan). Häll i grönsaksbuljong och rör om tills den är upplöst. Koka upp och sänk sedan till låg värme. Häll i penne (se mängd i ingredienslistan). Låt sjuda i 15 min.
Halvera chili på längden, skär bort frön och finhacka. Finhacka persilja. Tillsätt halva chilin och halva persiljan i soppan. Smaka soppan och lägg till extra chili om du vill att soppan ska vara lite starkare. Låt sjuda i ytterligare 5 min, eller tills pastan är färdig. Tips: Späd ut med lite vatten om soppan blir för tjock.
Värm baguette på ett ugnsgaller i ugnen i 8-10 min.
Servera soppan i djupa skålar med en klick crème fraîche och resterande persilja på toppen. Krydda med salt* och peppar* efter smak.