Skip to main content
Minestronesoppa

Minestronesoppa

med crème fraîche och stenugnsbakad baguette

3.1
(20)

Null

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Krossade tomater

½

Röd chili

Grönsaksbuljong

1

Kikärtor

Crème fraiche

2

Bladselleri

1

Bladpersilja

125

Penne

1

Vitlöksklyfta

2

Schalottenlök

½

Baguette

1

Rosmarin

Ingår inte i din leverans

5

Vatten

Näringsvärden

Energi (kcal)122 kcal
Energi (kJ)510 kJ
Fett3.2 g
varav mättat0.5 g
Kolhydrater13 g
varav socker0.7 g
Protein7 g
Salt0.4 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C. Halvera, skala och finhacka schalottenlök. Skär selleri i 1 cm breda skivor. Skala och riv vitlök. Plocka rosmarinsblad från stjälken och grovhacka dessa. Rensa och skölj kikärtor i en sil.

2

Hetta upp en skvätt olja* i en stor kastrull på medelvärme. Tillsätt schalottenlök och fräs tills den mjuknar och börjar ta färg, 2-3 min. Rör om regelbundet.

3

Lägg selleri, vitlök och rosmarin i kastrullen när löken har mjuknat. Fräs i 1 min. Tillsätt kikärtor, hackade tomater och vatten* (se mängd i ingredienslistan). Häll i grönsaksbuljong och rör om tills den är upplöst. Koka upp och sänk sedan till låg värme. Häll i penne (se mängd i ingredienslistan). Låt sjuda i 15 min.

4

Halvera chili på längden, skär bort frön och finhacka. Finhacka persilja. Tillsätt halva chilin och halva persiljan i soppan. Smaka soppan och lägg till extra chili om du vill att soppan ska vara lite starkare. Låt sjuda i ytterligare 5 min, eller tills pastan är färdig. Tips: Späd ut med lite vatten om soppan blir för tjock. 

5

Värm baguette på ett ugnsgaller i ugnen i 8-10 min.

6

Servera soppan i djupa skålar med en klick crème fraîche och resterande persilja på toppen. Krydda med salt* och peppar* efter smak.