
Harissa är en kryddblandning med sting från det nordafrikanska köket som smaksätter både kyckling och sås i kvällens goda middag. Vi serverar den stekta kycklingen på en bädd av couscous och rostade rotfrukter och toppar med färsk koriander.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Rödbeta
2 st
Rödlök
1 st
Paprika
1 st
Morot
4 g
Jorden Runt
(Innehåller: Ägg, Senap)
100 g
Couscous
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja)
300 g
Kycklingbröstfilé
4 g
Harissakrydda
1 st
Vitlöksklyfta
10 g
Kycklingfond
1 st
Koriander
¼ tsk
Salt till grönsaker
2.5 dl
Vatten till couscous
¼ tsk
Salt till couscous
1 msk
Olja till couscous
½ msk
Olja till stekning
1 msk
Smör till sås
1.5 dl
Vatten till sås

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär paprika och morot (oskalad) i 2 cm stora bitar.
Skär rödlök och rödbeta (oskalad) i 2 cm breda klyftor.
Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 20–25 min, eller tills mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Koka upp vatten och salt i en medelstor kastrull.
Rör i couscous, Jorden Runt och olivolja. Ta av kastrullen från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats.
Fluffa upp couscous med en gaffel. Ställ åt sidan under lock.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med hälften av harissakryddan
och en nypa salt och peppar.
Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.
Placera den på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i
ugnen i 9–10 min, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Under tiden, grovhacka koriander.
Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelvärme.
Stek vitlök och resterande harissakrydda i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt kycklingfond, smör och vatten. Sjud i 1 min, eller tills såsen tjocknar något.

Lägg upp couscous och rostade grönsaker på tallrikar.
Toppa couscous med kyckling och pannsås.
Garnera med koriander.