Harissa är en kryddblandning med sting från det nordafrikanska köket som smaksätter både kyckling och sås i kvällens goda middag. Vi serverar den stekta kycklingen på en bädd av couscous och rostade rotfrukter och toppar med färsk koriander.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Rödbeta
2 st
Rödlök
1 st
Paprika
1 st
Morot
4 g
Jorden Runt
(Innehåller: Ägg, Senap)
100 g
Couscous
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja)
300 g
Kycklingbröstfilé
4 g
Harissakrydda
1 st
Vitlöksklyfta
10 g
Kycklingfond
1 st
Koriander
¼ tsk
Salt till grönsaker
2.5 dl
Vatten till couscous
¼ tsk
Salt till couscous
1 msk
Olja till couscous
½ msk
Olja till stekning
1 msk
Smör till sås
1.5 dl
Vatten till sås
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär paprika och morot (oskalad) i 2 cm stora bitar.
Skär rödlök och rödbeta (oskalad) i 2 cm breda klyftor.
Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 20–25 min, eller tills mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Koka upp vatten och salt i en medelstor kastrull.
Rör i couscous, Jorden Runt och olivolja. Ta av kastrullen från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats.
Fluffa upp couscous med en gaffel. Ställ åt sidan under lock.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med hälften av harissakryddan
och en nypa salt och peppar.
Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.
Placera den på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i
ugnen i 9–10 min, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, grovhacka koriander.
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelvärme.
Stek vitlök och resterande harissakrydda i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt kycklingfond, smör och vatten. Sjud i 1 min, eller tills såsen tjocknar något.
Lägg upp couscous och rostade grönsaker på tallrikar.
Toppa couscous med kyckling och pannsås.
Garnera med koriander.