Är du sugen på en härligt mustig gryta, men orkar inte vänta i timmar på att den ska bli färdig? Vi har lösningen! Med vår pulled beef och de rätta kryddorna kan du njuta av riktigt mört kött och intensiva smaker på bara en halvtimme. Vi lagar vår pulled beef-gryta med lök, morot, rödvinssås, worcestershiresås och timjan och serverar den med krämigt och vitlöksdoftande potatismos. Haricots verts med en skvätt citronsaft blir ett friskt inslag.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Bakpotatis
2 st
Vitlöksklyfta
300 g
Pulled beef
1 st
Lök
1 st
Morot
60 g
Rödvinssås
(Innehåller Sulfiter)
1 st
Worcestershiresås
(Innehåller Soja)
4 g
Kycklingbuljong
1 portionspåse
Timjan
½ st
Citron
75 g
Haricots verts
3 msk
Mjölk (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 3)
1 msk
Smör (steg 4)
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Skala vitlök.
Koka potatis och vitlök i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet, och mosa potatis och vitlök tillsammans med mjölk [3 msk | 6 msk], salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.
TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.
Under tiden, finhacka lök.
Riv morot (oskalad) grovt.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme.
Stek lök och morot i 3–4 min, eller tills något mjuka.
Tillsätt kött, sky från förpackningen, rödvinssås, kycklingbuljong, worcestershiresås och timjanstälk.
Sänk till medelvärme och låt sjuda under lock i 10–12 min.
Plocka bort timjanstjälken när köttet är klart och rör ner smör [1 msk | 2 msk].
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om grytan verkar torr.
Under tiden, koka upp en kastrull med saltat vatten.
Ansa haricots verts [1/2 påse, 2P].
Koka haricots verts i 5–6 min, eller tills mjuka. Häll av vattnet.
Halvera citron [1/2 st, 2P].
Lägg upp pulled beef-gryta, vitlöksmos och haricots verts i djupa tallrikar.
Pressa citronsaft [1 msk | 2 msk] över haricots verts.