Fyllig pulled beef-gryta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fyllig pulled beef-gryta

Fyllig pulled beef-gryta

med potatismos och haricots verts

Är du sugen på en härligt mustig gryta, men orkar inte vänta i timmar på att den ska bli färdig? Vi har lösningen! Med vår pulled beef och de rätta kryddorna kan du njuta av riktigt mört kött och intensiva smaker på bara en halvtimme. Vi lagar vår pulled beef-gryta med lök, morot, rödvinssås, worcestershiresås och timjan och serverar den med krämigt och vitlöksdoftande potatismos. Haricots verts med en skvätt citronsaft blir ett friskt inslag.

Allergener:
Sulfiter
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Bakpotatis

2 st

Vitlöksklyfta

300 g

Pulled beef

1 st

Lök

1 st

Morot

60 g

Rödvinssås

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Worcestershiresås

(Innehåller Soja)

4 g

Kycklingbuljong

1 portionspåse

Timjan

½ st

Citron

75 g

Haricots verts

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

1 msk

Smör (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2732 kJ
Energi (kcal)653 kcal
Fett29.7 g
varav mättat11.2 g
Kolhydrater62.3 g
varav socker15.3 g
Protein33.8 g
Salt4.6 g

Köksredskap

Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Laga mos
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Skala vitlök.

Koka potatis och vitlök i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet, och mosa potatis och vitlök tillsammans med mjölk [3 msk | 6 msk], salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, finhacka lök.

Riv morot (oskalad) grovt.

Stek lök och morot
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme.

Stek lök och morot i 3–4 min, eller tills något mjuka.

Laga gryta
4

Tillsätt kött, sky från förpackningen, rödvinssås, kycklingbuljong, worcestershiresås och timjanstälk.

Sänk till medelvärme och låt sjuda under lock i 10–12 min.

Plocka bort timjanstjälken när köttet är klart och rör ner smör [1 msk | 2 msk].

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om grytan verkar torr.

Koka haricots verts
5

Under tiden, koka upp en kastrull med saltat vatten.

Ansa haricots verts [1/2 påse, 2P].

Koka haricots verts i 5–6 min, eller tills mjuka. Häll av vattnet.

Halvera citron [1/2 st, 2P].

Servera
6

Lägg upp pulled beef-gryta, vitlöksmos och haricots verts i djupa tallrikar.

Pressa citronsaft [1 msk | 2 msk] över haricots verts.