Fläskytterfilé och senapssås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fläskytterfilé och senapssås

Fläskytterfilé och senapssås

med kokt potatis och vitlöksstekta grönsaker

I kväll lagar vi en enkel och klassisk middagsrätt med kött, potatis, sås och ett grönt tillbehör. Den smakar så gott att ingen kan tro att den bara tar 20 minuter att svänga ihop! Den brynta fläskytterfilén och den kokta potatisen får sällskap av en krämig senapssås med matlagningsgrädde och kycklingbuljong och stekt broccoli och zucchini får extra smak av färsk vitlök och vår egen kryddblandning Vitlöksflörter.

Taggar:
Glutenfri
Snabb
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Mjölk
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Vitlöksflörter

1 st

Zucchini

300 g

Fläskytterfilé

4 g

Kycklingbuljong

250 g

Broccoli

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

400 g

Småpotatis

1 st

Vitlöksklyfta

6 g

Grov senap

(Innehåller: Senap)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till kött

¼ tsk

Salt till grönsaker

½ msk

Olja till stekning

1 msk

Vatten till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2858 kJ
Energi (kcal)683 kcal
Fett36.6 g
varav mättat21.1 g
Kolhydrater44.3 g
varav socker11.9 g
Protein42.8 g
Salt3.5 g

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och krydda potatis med en nypa salt och peppar.

Sätt åt sidan under lock.

Förbered råvaror
2

Under tiden, skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.

Skär zucchini i 2 cm stora bitar.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skär kött i skivor (3 per person) på en separat skärbräda och krydda med salt och en nypa peppar.

Stek grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek broccoli, zucchini och Vitlöksflörter i 2–3 min, eller tills de börjar mjukna.

Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 30 sek, eller tills
väldoftande.

Krydda med salt och en nypa peppar. Lägg över grönsaker till
en skål med lock för att hålla värmen.

Stek kött
4

Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek kött i 2–3 min på varje sida, eller tills gyllene.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Laga senapssås
5

När köttet är färdigstekt, rör ner matlagningsgrädde, senap, kycklingbuljong, vatten och en nypa peppar i stekpannan.

Sjud i 1–2 min, eller tills senap är upplöst.

TIPS: Skippa senap eller använd mindre om barnen inte gillar det.

Servera
6

Lägg upp potatis, kött och vitlöksstekta grönsaker på tallrikar.

Toppa kött med senapssås.