I kväll inspireras vi av Mellanösterns härliga smaker och lagar en färgglad rätt med smarriga ingredienser. Vi steker kryddiga pannbiffar och ugnsrostar samtidigt butternutpumpa, paprika och rödlök med spiskummin. Grönsakerna får sällskap av fluffig couscous och färsk persilja och vi serverar middagen med en krämig vitlöksyoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
225 g
Nötfärs
4 g
Panamat
75 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
½ st
Butternutpumpa
100 g
Couscous
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja, Senap)
2 g
Spiskummin, malen
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Lök
1 st
Paprika
1 st
Bladpersilja
½ tsk
Salt till grönsaker
2.5 dl
Vatten till couscous
¼ tsk
Salt till couscous
½ tsk
Salt till biffar
1 st
Ägg till biffar
1 msk
Mjöl till biffar
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skala pumpa och dela den på mitten. Gröp ur kärnor och tärna i 2 cm stora bitar.
Tärna paprika i 2 cm stora bitar. Skär lök i 2 cm breda klyftor.
Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, spiskummin, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 20–30 min, tills gyllene och mjuka.
TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, koka upp vatten och salt i en medelstor kastrull.
Rör i couscous och koka upp.
Ta av kastrullen från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats.
Rör om med en gaffel.
Under tiden, blanda nötfärs, Panamat, salt, ägg, vetemjöl och en nypa peppar i en medelstor skål.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Använd en sked för att portionera ut biffar direkt i pannan (3 per person) och platta till dem med baksidan av skeden.
Stek biffar i 2–3 min per sida, eller tills brynta och genomstekta. Vänd dem med jämna mellanrum.
VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när köttet är utan inslag av rosa.
Under tiden, finhacka persilja.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda yoghurt, vitlök och en nypa salt och peppar i en liten skål.
Rör i färdigrostade grönsaker, persilja och salt i kastrullen med färdig couscous.
Lägg upp grönsakscouscous i djupa tallrikar.
Toppa med pannbiffar och vitlöksyoghurt.