Skip to main content
Paella på chorizo och grekisk salladsost

Paella på chorizo och grekisk salladsost

med haricots verts och calabresepesto

3.7
(36)

Dröm dig bort till en solig sandstrand i Spanien med vår smarriga paella! Vi smaksätter den med calabresepesto och haricots verts och toppar med knaperstekt chorizo, grekisk salladsost och färsk persilja.

Taggar:
Glutenfri
Allergener:
Mjölk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

120 g

Tärnad chorizo

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Lök

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Paprika

150 g

Haricots verts

150 g

Risottoris

10 g

Kycklingfond

60 g

Calabresepesto

50 g

Grekisk ost

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till grönsaker

5 dl

Vatten till ris

Näringsvärden

Energi (kJ)3243 kJ
Energi (kcal)775 kcal
Fett40.2 g
varav mättat13.1 g
Kolhydrater83.4 g
varav socker12.1 g
Kostfiber7.3 g
Protein26.6 g
Salt3.9 g
Potassium514.2 mg
Calcium70.3 mg
Iron1 mg

Instruktioner

Stek chorizo
1

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Stek chorizo i 5–6 min, eller tills genomstekt och krispig. Lägg över på en tallrik med hushållspapper.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, finhacka lök och finhacka eller pressa vitlök.

Skär paprika i 1 cm tunna strimlor.

Ansa haricots verts.

Laga paella
3

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme.

Stek lök, paprika och salt i 2–3 min, eller tills grönsakerna mjuknar.

Tillsätt ris och vitlök och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt calabresepesto, kycklingfond, vatten och en nypa salt och peppar. Koka upp och sänk sen till låg värme. Sjud under lock i 15 min.

Hacka persilja
4

Under tiden, finhacka persilja.

Tillsätt haricots verts
5

Tillsätt haricots verts till paella och sjud under lock i 5 min, eller tills vattnet har avdunstat och riset är mjukt.

Ta av locket, höj till hög värme och sjud i 1–2 min, tills botten blir krispig.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om all vätska har avdunstat innan riset är färdigkokt.

Servera
6

Lägg upp paella i djupa tallrikar och toppa med persilja och chorizo.

Smula över grekisk salladsost.

Denna veckas HelloFresh-recept du måste prova