Skip to main content
Thailändsk kokoskolja inspirerad av Gardevoir
Thailändsk kokoskolja inspirerad av Gardevoir

Thailändsk kokoskolja inspirerad av Gardevoir

med äpple-, gurk- och myntasallad

Gardevoir är en cool pokémon som med sina gröna och vita färger inspirerat oss till denna smarriga fiskrätt! Vi ugnsbakar torsk och serverar den med en aromatisk kokossås med grön curry, ris med salladslök och en vackert regnbågsfärgad myntasallad.

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Allergener:
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Långkornigt vitt ris

250 g

Torsk

(Innehåller: Fisk)

20 g

Grön currypasta

90 ml

Kokosmjölk

1 st

Salladslök

1 st

Äpple

½ st

Gurka

1 st

Citrusfrukt

1 st

Mynta

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till fisk

¼ tsk

Salt till sallad

½ msk

Smör till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)2466 kJ
Energi (kcal)589 kcal
Fett13.7 g
varav mättat9.2 g
Kolhydrater83 g
varav socker13.4 g
Protein30.3 g
Salt4.3 g

Instruktioner

Koka ris
1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med vatten. 

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min. 

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Ugnsstek fisk
2

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt. 

Lägg över den i en ugnsform och tillaga i ugnen i 12–15 min, eller tills gyllene och genomstekt. 

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Blanda sallad
3

Under tiden, halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Skala gurka och morot i långa band med en potatisskalare.

Finhacka myntablad.

Halvera citrusfrukt.

Blanda äpple, morot, mynta, gurka, en skvätt citrusfruktsaft och salt i en stor skål. Ställ åt sidan.

Laga sås
4

Smält smör i en medelstor kastrull över medelvärme.

Fräs currypasta i 30 sek, eller tills väldoftande.

Rör i kokosmjölk. Sjud i 1–2, tills genomvarmt.

Skär salladslök i tunna skivor.

VIKTIGT: I det här receptet används halva mängden av vissa ingredienser – dubbelkolla ingredienslistan!

Tillsätt salladslök
5

Vänd ner salladslök i ris precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp fisk, sallad och ris på tallrikar.

Skeda kokossås över fisk.