Skip to main content
Medelhavsinspirerad spröd vit fisk
Medelhavsinspirerad spröd vit fisk

Medelhavsinspirerad spröd vit fisk

med rostade grönsaker och persiljebulgur

Sprödstekt panerad fisk och bulgur med rostade grönsaker står på menyn i dag – massor av näring och goda smaker! Vi tillsätter vår egen kryddblandning Mamas Favorit till pankopaneringen för extra smak och rostar zucchini, lök och tomat med medelhavskryddor innan de blandas med bulguren. Vi serverar rätten med en syrlig yoghurtsås och toppar med pumpakärnor.

Taggar:
Snabb
Laga mig först
Mer grönt
Proteinrik
Under 650 kcal
Allergener:
Gluten
Vete
Ägg
Mjölk
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Zucchini

1 st

Citrusfrukt

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller: Ägg)

1 st

Tomat

2 g

Medelhavets Pärla

1 paket

Pumpakärnor

(Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter, Sesam)

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

85 g

Bulgur

(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Gluten, Kamut, Khorasanvete, Havre, Råg, Korn)

1 st

Lök

1 st

Bladpersilja

250 g

Torsk

(Innehåller: Fisk)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till grönsaker

2.5 dl

Vatten till bulgur

½ tsk

Salt till bulgur

1 st

Ägg till panering

¼ tsk

Salt till fisk

1 msk

Olja till stekning

1 msk

Olja till bulgur

Näringsvärden

Energi (kJ)2667 kJ
Energi (kcal)637 kcal
Fett26.2 g
varav mättat6.5 g
Kolhydrater57.3 g
varav socker8.5 g
Protein39.1 g
Salt3.6 g

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Skär zucchini i 1 cm tjocka halvmånar.

Skär lök och tomat i 2 cm tjocka klyftor.

Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, Medelhavets Pärla, salt och en nypa peppar.

Rosta i 15–25 min, eller tills mjuka.

Koka bulgur
2

Koka upp en kastrull med vatten.

Rör i bulgur och salt och sänk till medellåg värme. Koka under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.

Panera fisk
3

Under tiden, vispa ägg i en djup tallrik.

Blanda panko och Mamas Favorit i en ny djup tallrik.

Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt.

Vänd fisk i ägg och sedan i panko.

TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk istället.

Stek fisk
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Blanda bulgur
5

Under tiden, finhacka persilja.

Halvera citrusfrukt.

Blanda yoghurt, en generös skvätt citrussaft och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Rör ner rostade grönsaker, persilja, olivolja och en nypa salt och peppar i bulgur.

Servera
6

Lägg upp bulgur och fisk på tallrikar.

Servera med en klick citrusyoghurt och toppa bulgur med pumpakärnor.