Skip to main content
Krämig fläskgryta och ris
Krämig fläskgryta och ris

Krämig fläskgryta och ris

med rökt paprika och färsk spenat

Snabb, enkel och supergod är tre ord som beskriver vår krämiga fläskgryta som får smak av rökt paprikapulver och körsbärstomater. Vi serverar den med kokt ris, färsk spenat och en fräsch sallad med rädisor.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Långkornigt vitt ris

300 g

Fläskkotlett hel

125 g

Körsbärstomater

4 g

Kycklingbuljong

4 g

Rökt paprikapulver

150 ml

Matlagningsgrädde

30 g

Spenat

25 ml

Sojasås

1 st

Lök

100 g

Romansallad

75 g

Rädisor

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Olja till stekning

½ msk

Olja till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)3623 kJ
Energi (kcal)866 kcal
Fett43.7 g
varav mättat22.3 g
Kolhydrater80.3 g
varav socker9.5 g
Kostfiber4.4 g
Protein41.2 g
Salt5.3 g
Potassium57.6 mg
Calcium9.2 mg
Iron0.1 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!  

2

Medan riset kokar, skär lök i tunna skivor.

Halvera körsbärstomater.

Skölj spenat.

Tärna kött i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda och krydda med salt.

Stek kött
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kött och lök i 2–3 min, eller tills löken är genomskinlig.

Rör i sojasås och rökt paprikapulver och stek i ytterligare 1 min, eller tills kött är genomstekt.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

4

Tillsätt körsbärstomater och stek i 1–2 min, eller tills mjuka.

Under tiden, ansa och grovhacka sallad.

Skär rädisor i tunna skivor.

Blanda sallad, rädisor, olivolja och en nypa salt och peppar i en stor skål.

Laga sås
5

Sänk till medelvärme och rör i matlagningsgrädde och kycklingbuljong.

Sjud i 2–3 min, tills tjocknat och genomvarmt.

Smaka av med en nypa salt och peppar.

TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen verkar tjock.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar.

Toppa med spenat och fläskgryta och servera med sallad.