Skip to main content
Koreansk bibimbap

Koreansk bibimbap

med nötfärs och ingefärsstekta grönsaker

Denna koreanska nationalrätt har utvecklats och förfinats under 1000 år. Vanliga människor åt bibimbap på nyårskvällen för att bli av med rester inför det nya året - lösningen var helt enkelt att lägga alltsammans i en skål och blanda. Vi behöver dock inget nyår för att ha en anledning till att laga bibimbap. Vår version stoltserar med köttfärs marinerad i vitlök och ingefära, som tillsammans med jasminriset förhöjer smaken på grönsakerna.

Taggar:
Under 650 kcal
Mjölkfri
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Schwefeldioxide und Sulfite

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Nötfärs

2 st

Vitlöksklyfta

2 st

Morot

10 g

Sriracha

150 g

Jasminris

1 st

Pak choi

200 g

Champinjoner

25 ml

Sojasås

2 tsk

Ingefära

12 ml

Vitvinsvinäger

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Ketchup till sås

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till kött

Näringsvärden

Energi (kJ)2577 kJ
Energi (kcal)616 kcal
Fett17 g
varav mättat6.3 g
Kolhydrater80.8 g
varav socker13.4 g
Kostfiber7.3 g
Protein34.7 g
Salt5.1 g
Potassium630 mg
Calcium57 mg
Iron1.1 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skär svamp och salladslök i tunna skivor.

Skala morot i långa band med en potatisskalare.

Grovhacka pak choi.

Riv ingefära (oskalad) fint.

Finhacka eller pressa vitlök.

Sylta salladslök
3

Blanda salladslök, vitvinsvinäger och en nypa salt i en liten skål. Ställ åt sidan.

Blanda ketchup, sojasås och sriracha i en ny liten skål.

TIPS: Sriracha är starkt, så tillsätt försiktigt efter smak!

Stek grönsaker
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.

Stek morot och svamp i 3–5 min, eller tills mjuka.

Tillsätt pak choi, vitlök och ingefära. Stek i 1 min, tills väldoftande.

Krydda med en nypa salt och peppar, lägg över till en skål och täck över.

Stek köttfärs
5

Hetta upp olivolja i stekpannan på medelhög värme.

Tillsätt nötfärs, krydda med salt och en nypa peppar och stek i 4–5 min, eller tills brynt.

Ta stekpannan av värme och tillsätt grönsaker och srirachasås när färsen är genomstekt. Rör om och smaka av med salt och peppar.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Servera
6

Häll av lag från salladslök.

Fördela ris i skålar.

Toppa med köttfärs och grönsaker. 

Garnera med salladslök.