Utforska världens kök

Fira alla dagar i veckan med tacos från HelloFresh

Taco blir ofta omnämnd som Sveriges nationalrätt och det är inte så konstigt. Flera familjer i Sverige väljer att äta tacos varje fredag och det är en populär maträtt att servera vid fester och födelsedagar.

Tacos är smakrikt, enkelt, snabbt och framförallt mångsidigt.

Med tacos från HelloFresh kan du alltid hitta ett gott recept som passar just dig eller ett spännande nytt recept som du har velat testa.

Läs vidare här och få tips på hur du kan laga tacos på det klassiska sättet.

Smakrika tacos-tips som förhöjer smakupplevelsen

1. Laga hemmagjorda tortillabröd

Visst är det gott med köpta tortillabröd, men det är både enkelt och ännu godare, med hemlagade tortillas.

Det enda som krävs är 20 extra minuter och fyra enkla ingredienser. Ingredienserna är vetemjöl, salt, neutral olja och vatten. Enkelt eller hur?

Börja med att blanda de torra ingredienserna och ha sedan i de blöta. Sedan ska du knåda degen tills alla ingredienser har blivit en smidig deg.
Låt degen stå i tio minuter och dela sedan upp den i mindre bollar som du sedan kavlar ut och steker i stekpannan.
  1. Testa tacos med olika kött och grönsaker
Den mest klassiska tacon är helt klart tacos med köttfärs och tacomix-krydda, vilket är otroligt gott.
Men det finns även flera andra goda varianter som också bör testas.

En jättegod och vegetarisk variant är att blanda bruna bönor och majs med tacokrydda.
Låt det koka upp lite grann så att bönorna blir mjuka och servera sedan med alla klassiska ingredienser.
3. Testa att göra tacos på det autentiska sättet
Det finns en anledning till att tacos har blivit så stort i Sverige och det är tidsaspekten. Det är nämligen en väldigt snabblagad maträtt som är enkel att anpassa.

Det finns dock flera exceptionellt goda och autentiska varianter som är lite mer tidskrävande, men definitivt värda att lägga lite extra tid på.
Testa till exempel quesa birria tacos som är väldigt trendiga just nu. Att laga dessa tar två dagar då köttet ska sjuda i flera timmar, men det är så gott att du utan tvekan kommer vilja laga det igen.

Så här “spice’ar” du enkelt upp dina tacos

Sätt pricken över i’et på dina tacos med smakrika tillbehör

Tacos är ofta en favorit bland barnfamiljer på grund av den stora mångsidigheten och snabba tillagningstiden. Du kan däremot göra dina fredagstacos lite mer spännande och autentiska med några enkla knep. Det behöver inte vara särskilt svårt att höja smakupplevelsen på dina tacos.

  • Guacamole är stjärnan när det kommer till tacos och den är alltid bäst när den är hemmagjord. Det är väldigt enkelt att göra en god guacamole och det är inte särskilt tidskrävande. Det enda du behöver är avocados, rödlök, tomat, vitlök, citron, koriander, kummin och svartpeppar. Creme fraiche går att lägga till men är valfritt. Mosa ihop alla ingredienser för hand eller med en mixer och servera med ett skvätt citronsaft. Enkelt och supergott.
  • Salsa på två olika sätt kan göra dina tacos till en helt ny smakupplevelse. Vi känner alla till den klassiska röda salsan som är ett traditionellt inslag i svenska tacos, men känner du till salsa verde? Denna variant innehåller vitlök, färsk purjolök, koriander, persilja och oregano, citronsaft, dijonsenap, salt, svartpeppar och creme fraiche. Det enda du behöver göra är att mixa ihop alla ingredienser och vips, så har du en god salsa verde.
  • Smakrika tillbehör som exempelvis jalapenos och picklad rödlök kan också ta dina tacos till nya höjder. Du kan faktiskt pickla båda grönsaker tillsammans för att få en ny smaknyans på dina taco-tillbehör. För att pickla dina egna grönsaker behöver du socker, ättika och vatten. Börja med att hacka rödlök och jalapenos och koka sedan upp vatten, socker och ättika i en kastrull. Ta av kastrullen från värmen och lägg ner dina grönsker i lagen. Vänd runt på tillbehören lite då och då tills lagen har svalnat och häll sedan ner allt i en lufttät behållare. Hemmagjorda, picklade grönsaker kan förvaras i kylen i 1-2 veckor.

Hitta många klassiska och nya spännande taco recept på HelloFresh

Ett taco recept som passar alla smaker

I och med att tacos är så populärt i Sverige har det kommit fram flera goda varianter av klassiska tacos som vi alla älskar.


På HelloFresh hittar du bland annat goda fisk tacos, pulled pork tacos, marinerad kyckling tacos och fantastiska räktacos. Så det finns något för alla smaker.

På HelloFresh hittar du alltid goda och autentiska recept från hela världen och alla kulturer. Därför hittar du också taco recept med inslag från alla världens hörn. Det är ett perfekt sätt att uppleva nya matkulturer och samtidigt laga något som du vet att du älskar.

Sveriges inofficiella nationalrätt och allas fredagstacos

Tacos är på nivå med högtidsmat

I Sverige har vi nästan inget som är lika populärt som tacos, förutom julmat, påskmat och midsommarmat. Faktum är att 85% av svenskar äter tacos regelbundet och 55% äter tacos varje fredag. Det betyder att Sverige äter mest tacos i hela Europa.

Med tanke på hur många som äter tacos i Sverige är det kul och spännande att testa nya goda recept från HelloFresh och testa något som man inte har smakat innan. På HelloFresh hittar du alltid flera goda recept som passar alla.

Svenska folket äter mest tacos i hela Europa vilket gör Tacos till Sveriges inofficiella nationalrätt

Upptäck fler goda recept

Tacos Recept

Testa något nytt varje dag

+7

Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!

Recept du kommer att älska!

Beställ vad du vill, när du vill - utan bindningstid.

Få upp till 1359 kr rabatt