HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBiffstrimlor Med Sataysås
topBanner
Biffstrimlor med sataysås

Biffstrimlor med sataysås

pak choi och jasminris

Skäm bort familjen med detta underbart goda, enkla och snabblagade recept på biffstrimor som får extra god smak av att stekas med sojasås. Servera tillsammans med härliga och vackra grönsaker, pak choi, paprika, rödlök och morot. Vi blandar också ihop en supergod sataysås, och serveras ris som suger upp de goda såserna, så inget går til spillo!

Taggar:SnabbUnder 650 kcal
Allergener:fiskglutenjordnöttersoja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Jasminris

50 g

Strimlat nötkött

25 ml

Sataysås

(Innehållerfisk, gluten, jordnötter, soja)

3 dl

Rödlök

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

Morot

Pak choi

Zucchini

Ingår inte i din leverans

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1130.726 kJ
Energi (kcal)270.25 kcal
Fett0.225 g
varav mättat0.1 g
Kolhydrater60.85 g
varav socker0.3 g
Protein6.45 g
Salt1.9 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* (se ingredienslistan). Rör i ris och en nypa salt*, sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Skiva paprika och rödlök tunt. Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar. Grovhacka pak choi. TIPS: Finhacka några pak choiblad och spara till garnering.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs paprika, rödlök och morot i 3-4 min, eller tills de börjar mjukna. Tillsätt pak choi och fräs i ytterligare 1 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. För över grönsaker till en skål och täck för att hålla på värmen.

4

Blanda sataysås, vatten* [2 msk, 2 pers | 3 msk, 4 pers] och hälften av sojasåsen i en skål. Blanda till rinnande konsistens och krydda med salt* och peppar* efter smak.

5

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på hög värme när det återstår 5 min av risets tillagningstid. Stek biffstrimlor under omrörning i 3-4 min, eller tills genomstekta. Rör i grönsakerna och resterande sojasås i stekpannan. Krydda med en nypa peppar*. VIKTIGT: Köttet kan ätas när den har fått en fin stekyta.

6

Lägg upp ris i skålar. Toppa med biffstrimlor och grönsaker och ringla över sataysås. Garnera med finhackad pak choi.