HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSweet Chilimarinerat Fläskkött
topBanner
Sweet chilimarinerat fläskkött

Sweet chilimarinerat fläskkött

med kinesisk broccoli och jasminris

Mört fläskkött får fantastisk smak när det steks med sweet chilisås, sojasås, ingefära och limejuice. Läckra tillbehör är vitlöksstekt kinesisk broccoli och perfekt kokt jasminris.

Taggar:SnabbUnder 650 kcal
Allergener:glutensojaselleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

25 ml

Kinesisk broccoli

150 g

Koriander

4 g

Morot

40 g

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

3 dl

Jasminris

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

Fläskkotlett, skivad

Rödlök

Vitlöksklyfta

Sweet chilisås

Ingefära

Ekologisk lime

Ingår inte i din leverans

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1348.6285 kJ
Energi (kcal)322.33 kcal
Fett0.421 g
varav mättat0.1 g
Kolhydrater73.15 g
varav socker11.7 g
Protein6.6 g
Salt3.2 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp vatten*(se ingredienslistan) och grönsaksbuljong i en kastrull. Tillsätt ris, sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min , eller tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Skär morot i 0,5 cm tunna stavar. Skiva rödlök tunt. Skär kinesisk broccoli i 3 cm långa bitar. Finhacka vitlök. Riv ingefära [1/2 st, 2 pers]. Grovhacka koriander. Dela lime i klyftor. Tärna köttet i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek morot, rödlök och kinesisk broccoli i 3-4 min. Tillsätt vitlök och stek i 1 min.

4

Blanda sweet chilisås, sojasås, ingefära och en generös skvätt limejuice medan du steker grönsakerna. Smaksätt grönsaker med en nypa salt* och peppar* och överför till en skål med lock för att hålla på värmen.

5

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Tillsätt köttet och stek i 4-5 min, eller tills genomstekt. Tillsätt såsen när det återstår 30 s av stektiden, och rör om tills allt är uppvärmt och ingefäran inte längre är “rå”.  VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

6

Lägg upp ris och vitlöksstekta grönsaker i skålar. Skeda upp sweet chilimarinerat fläskkött och garnera med koriander. Servera med limeklyftor.