
Mört fläskkött får fantastisk smak när det steks med sweet chilisås, sojasås, ingefära och limejuice. Läckra tillbehör är vitlöksstekt kinesisk broccoli och perfekt kokt jasminris.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
100
Kinesisk broccoli
1
Koriander
1
Morot
25
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
150
Jasminris
4
Grönsaksbuljong
250
Fläskschnitzel
1
Rödlök
1
Vitlöksklyfta
40
Sweet chilisås
½
Ingefära
1
Ekologisk lime
3
Vatten

Koka upp vatten*(se ingredienslistan) och grönsaksbuljong i en kastrull. Tillsätt ris, sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min , eller tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Skär morot i 0,5 cm tunna stavar. Skiva rödlök tunt. Skär kinesisk broccoli i 3 cm långa bitar. Finhacka vitlök. Riv ingefära [1/2 st, 2 pers]. Grovhacka koriander. Dela lime i klyftor. Tärna köttet i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek morot, rödlök och kinesisk broccoli i 3-4 min. Tillsätt vitlök och stek i 1 min.

Blanda sweet chilisås, sojasås, ingefära och en generös skvätt limejuice medan du steker grönsakerna. Smaksätt grönsaker med en nypa salt* och peppar* och överför till en skål med lock för att hålla på värmen.

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Tillsätt köttet och stek i 4-5 min, eller tills genomstekt. Tillsätt såsen när det återstår 30 s av stektiden, och rör om tills allt är uppvärmt och ingefäran inte längre är “rå”. VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Lägg upp ris och vitlöksstekta grönsaker i skålar. Skeda upp sweet chilimarinerat fläskkött och garnera med koriander. Servera med limeklyftor.