Skip to main content
Snabb cajunkryddad kycklingsallad
Snabb cajunkryddad kycklingsallad

Snabb cajunkryddad kycklingsallad

med krispiga kikärtor och limedressing

Vår snabba cajunkryddade kycklingsallad är en riktig räddare i nöden när du har ont om tid men vill laga en god middag. Vi serverar stekt kyckling och rostade kikärtor på en bädd av sallad och morot i en krämig yoghurtdressing med lime och aioli. Middag på nolltid!

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Under 650 kcal
Glutenfri
Allergener:
Egg
Senf
Schwefeldioxide und Sulfite
Milk
Celery

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

40 g

Aioli

390 g

Kikärtor

200 g

Romansallad

1 st

Rödlök

4 g

Ay Cajun-ba

1 st

Morot

1 st

Lime

75 g

Yoghurt

4 g

Hello Sunrise

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till kikärtor

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)2588 kJ
Energi (kcal)619 kcal
Fett31.9 g
varav mättat6.7 g
Kolhydrater33.6 g
varav socker11.1 g
Kostfiber12 g
Protein46.4 g
Salt3.6 g
Potassium57.6 mg
Calcium9.9 mg
Iron0.2 mg

Instruktioner

Rosta kikärtor
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Häll av kikärtor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem med en sked eller stekspade.

Blanda med en skvätt olivolja, salt, Hello Sunrise och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 10–12 min, eller tills gyllene.

Stek kyckling
2

Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Tillsätt kyckling och rödlök och krydda med salt, Ay Cajun-ba och en nypa peppar.

Stek i 4–5 min, eller tills kycklingen är gyllene och genomstekt. Vänd då och då.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda sallad
3

Medan kyckling steks, ansa sallad. Separera och grovhacka salladsblad.

Riv morot (oskalad) grovt.

Halvera lime.

Blanda yoghurt, aioli, en skvätt limesaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Vänd ner sallad och morot i skålen med dressing.

Servera
4

Lägg upp sallad i skålar och toppa med kyckling och rödlök.

Strö över kikärtor och servera med resterande limeklyftor.