HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFläsk Teriyaki
topBanner
Fläsk teriyaki

Fläsk teriyaki

med cashewnötter och ingefärsris

Ikväll lagar vi förföriskt gott fläskkött med teriyakismak! Vi steker kött, haricot verts, morötter och lök, som vi sen blandar med en ljuvlig sås med soja, honung, vitlök och ingefära. Vi serverar fläsk och grönsaker med krämigt ingefärsris, och så toppar vi med lime och cashewnötter!

Taggar:SnabbBarnvänlig
Allergener:VeteSojaGluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Jasminris

300 g

Fläskkotlett hel

1 st

Ingefära

1 st

Rödlök

2 st

Morot

150 g

Haricots verts

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Ekologisk lime

50 ml

Sojasås

(InnehållerVete, Soja, Gluten)

25 g

Honung

20 g

Cashewnötter

Ingår inte i din leverans

efter behov

Smör (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 1)

5 tsk

Socker (steg 4)

5 msk

Vatten (steg 4)

1 msk

Vetemjöl (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)747 kcal
Energi (kJ)3124 kJ
Fett14.92 g
varav mättat5 g
Kolhydrater107.94 g
varav socker33.8 g
Protein43.93 g
Salt4.6 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Rivjärn
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Skala och riv ingefära. Hetta upp en klick smör* och en skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelvärme. Fräs hälften av ingefäran i 1-2 min. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Tillsätt ris och salt* [1/4 tsk tsk | 1/2 tsk]. Sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Skär rödlök i 2 cm breda klyftor. Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar. Ansa haricot verts och skär i 2 cm stora bitar. Finhacka eller pressa vitlök. Skär lime i klyftor.Skär kött i 3 cm stora bitar på en separat skärbräda.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Fräs kött tills brynt och genomstekt, 3-4 min. Lägg över kött på en tallrik och ställ åt sidan. Sänk till medelvärme. Tillsätt mer olivolja*, och fräs haricot verts, morot och lök tills mjuka, 3-4 min. Tillsätt vitlök och resterande ingefära och stek i ytterligare 1 min. Lägg över grönsaker på en tallrik och ställ åt sidan.  

4

Tillsätt vatten* [2 msk | 5 msk], sojasås, honung, och socker* [21/2 msk | 5 msk] till stekpannan, och blanda väl. Blanda vetemjöl* [1 msk | 2 msk] ochvatten* [3 msk | 6 msk], i en liten skål och rör om tills klumpfri. Tillsätt mjölmixen till stekpannan, hetta upp under omrörning för att undvika klumpar, 3-4 min, tills såsen har tjocknat. TIPS: Om såsen är för tjock, tillsätt en matsked vatten.


5

Tillsätt kött och grönsaker till stekpannan igen när såsen väl har tjocknat, och blanda väl. Grovhacka cashewnötter.

6

Lägg upp ris i skålar och toppa med fläsk teriyaki. Strö över cashewnötter och servera med limeklyftor.