
Kött, pommes & sallad! Kan det bli enklare? Det kanske det kan, men detaljerna i detta recept är den lilla extra mödan värd. Våra pommes blir extra krispiga och får en lätt nötaktig smak av att rostas med sesamfrön. Kotletterna marinerar vi med vitlök & sojasås, vilket tar dem till en helt ny nivå. Den spröda salladen blir knaprig av jordnötter, och får dessutom sällskap av en krämig aioli!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
25
Honung
300
Fläskkotlett hel
2
Tomat
25
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
1
Ekologisk lime
500
Potatis
1
Vitlöksklyfta
60
Salladsmix
20
Jordnötter
10
Sesamfrön
40
Aioli
(Innehåller: Ägg, Senap)

Sätt ugnen på 240°/220°C varmluft. Skär (oskalad) potatis i 1 cm tjocka pommes. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och strö över hälften av sesamfröna. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka i 25-30 minuter, eller tills gyllene.

Pressa vitlök. Dela köttet i 2 kotletter per person på en separat skärbräda. Blanda vitlök, sojasås, honung, resterande sesamfrön och en skvätt olivolja* i en skål. Blanda väl, tillsätt kotletter och täck dem i marinad.

Skölj salladsmix. Skär tomat och lime i klyftor. Grovhacka jordnötter. Blanda tomat, jordnötter och salladsmix i en salladsskål. Ringla över olivolja* och en skvätt limejuice. Smaka av med en nypa salt* och peppar*, och blanda väl.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme när det återstår 10 min av pommes tillagningstid. Plocka upp köttet med en tång, och låt marinaden rinna av i skålen. Stek köttet i 3-4 min på varje sida.

Tillsätt resterande marinad när det återstår 3-4 min av köttets stektid och låt sjuda. TIPS: Marinaden kommer att karamelliseras – vilket ger mer smak!

Lägg upp honungs- och sojamarinerat fläskkött på tallrikar, skeda över resterande sås från stekpannan. Servera med sesampommes, sallad och aioli.