topBanner
Rökt laxpasta

Rökt laxpasta

med gräddsås och äppelsallad

Allt som är krämigt gillar vi! Vi gör det enkelt med rökt lax, som vi steker med vitlök och körsbärstomater, och som vi sen kokar ihop med ägg, grädde och ost. Den härligt krämiga laxsåsen blandar vi sen med spaghetti och rucola! Den krispiga äppelsalladen med dill och rucola ger en perfekt kontrast!

Allergener:glutenfiskmjölkägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

270 g

Spaghetti

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av soja)

2 st

Vitlöksklyfta

125 g

Körsbärstomater

1 st

Ekologisk citron

1 st

Äpple, grönt

1 påse

Dill

100 g

Rökt lax

(Innehållerfisk)

200 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

20 g

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

4 g

Kycklingbuljong

40 g

Rucola

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg* (steg 3)

(Innehållerägg)

1 tsk

Salt* (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3809 kJ
Energi (kcal)910 kcal
Fett31 g
varav mättat15 g
Kolhydrater111 g
varav socker18 g
Protein42 g
Salt5 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Kastrull
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Tillsätt pasta och koka i 8-9 min, eller tills 'al dente'. Spara lite pastavatten* [1/2 dl | 1 dl], häll av resten och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

2

Finhacka eller pressa vitlök. Halvera körsbärstomater. Riv citronzest och skär sen citron i klyftor. Skär äpple i tunna klyftor. Finhacka dill. Grovhacka lax. Skölj rucola.

3

Separera äggvita* och äggula* [2 st | 4 st]. Blanda äggulor, matlagningsgrädde, riven hårdost, och kycklingbuljong i en medelstor skål. Krydda med en nypa peppar*, vispa med en gaffel, och ställ åt sidan.

TIPS: Genom att endast använda äggula blir såsen extra krämig!

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs vitlök och tomater i 1-2 min. Sänk till medelvärme. Tillsätt pasta, en skvätt pastavatten, äggmix, lax och citronzest. Sjud under försiktig omrörning i 2 min. Tillsätt salt* [1 tsk | 2 tsk], en generös nypa peppar*, och mer pastavatten vid behov. Ta av värme och rör i hälften av rucolan.

TIPS: Blanda allt i kastrullen om det är ont om plats!

5

Blanda äpple, en generös skvätt citronjuice, en skvätt olivolja*, resterande rucola, hälften av dillen, en nypa salt* och peppar* i en medelstor skål.

6

Lägg upp laxpasta på tallrikar. Garnera med resterande dill. Servera äppelsallad vid sidan av.