Stilla hungern med detta löjligt goda, enkla och snabblagade recept på kyckling i delikat och smakrik jordnötssås som får det att vattnas i munnen! Servera tillsammans med en fräsch och krispig råkostsallad dressad i samma goda sataysås. Ge rätten ytterligare karaktär genom att toppa med uppfriskande koriander, syrlig lime, stingande chili och knapriga jordnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Koriander
1
Morot
Gurka
300
Kycklingbröstfilé
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
100
Sataysås
(Innehåller Soja, Jordnötter, Fisk, Gluten)
150
Kålmix
1
Gurka, piccolo
1
Röd chili
20
Jordnötter
1
Lime
Riv limezest och dela limen i klyftor. Grovhacka gurka. Riv oskalad morot. Kärna ur och skiva chili tunt. Grovhacka koriander och jordnötter. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba din lime innan du river zesten.
Blanda sataysås, sojasås, limezest och en skvätt limejuice i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en köttmallet eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek, ca 2 cm. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingen i 4-5 min på varje sida tills den är genomstekt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Medan du steker kycklingen, blanda kålmix, morotsriv, gurka, hälften av koriandern och hälften av sataysåsen i en bunke. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.
När kycklingen är klar, ta av pannan från värmen och häll över resterande sataysås. Vänd kycklingen så att den täcks av såsen. Skär kycklingen i jämna skivor.
Fördela salladen mellan era tallrikar och toppa med kyckling satay. Ringla över all kvarvarande sås från stekpannan. Garnera med resterande koriander, chili och jordnötter. Servera med limeklyftor vid sidan av.